Charita Česká republika


Humanitární pomoc Rozvojová spolupráce

Políčko pro Zambii

Věnujte lidem v Zambii naději na nový život. Umožněte jim stát se farmářem. Pomůžete jim tak zabezpečit zdravější život pro celou jejich rodinu přímo v místě, kde žijí!

vybíráme od 24.5.2019

Políčko pro Zambii

CHCI DAROVAT
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Lidé v Zambii, především uprchlíci z Konga, trpí nedostatkem pestré stravy a také si nějak musí zajistit obživu. S obojím jim pomáhá zemědělský projekt naší zambijské mise. S naší pomocí se z obyvatel Mantapaly stávají farmáři a učí se efektivně pěstovat různé druhy zeleniny i samostatně podnikat. 

Farmaření může být způsobem, který rodinám zajistí  pestřejší jídelníček a snižuje tak rizika onemocnění ze špatné výživy. Také ale přináší možnost vypěstované plodiny na místním trhu prodat a získat tak peníze na další potřeby pro život. 

Alex se díky nám stal místním vedoucím farmářem.  Dochází na farmy obdělávané místními i uprchlíky a učí je, jak připravit setbu, jak plodiny zavlažovat, jak používat hnojiva, jak se bránit škůdcům a tak dál. Pečuje o semenářskou školku, odkud se distribuují sazenice ostatním farmářům. 


  • Za 200 korun zajistíte farmáři základní sadu rajčatových semínek a sazenic pro celý akr půdy.
  • Za 400 korun zajistíte farmáři semínka a sazeničky pro obživu celé rodiny.
  • Za 450 korun pořídíte pro farmáře sadu nářadí, která mu vydrží několik let a umožní mu obdělávat políčko.
  • Za 750 Kč pomůžete budoucímu farmáři jít na školení, kde se dozví, jak o své pole pečovat.
  • Za 1400 korun umožníte někomu nový život. Farmář může jít na školení, aby se uměl o své pole dobře starat a předávat své znalosti dalším lidem, a navíc získá sazenice i nářadí.
Školení se účastnila i Jane, původní obyvatelka Konga. Do začátku dostala jednoduché zemědělské nářadí a první sazeničky a teď sklízí vlastní úrodu. 



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

:)

Alex Šejnost
100 Kč