Klub nemocných cystickou fibrózou, z.s.


Lidé s postižením Zdraví

DRAŽÍME ZA LEPŠÍ NÁDECH

Nádech, výdech je to za námi v neděli 21. března 2021 jsme uzavřeli 3. ročník benefiční aukce Dražíme Za lepší nádech. Díky Vám se podařilo překonat loňský výtěžek, a to téměř dvojnásobně! Věřte, že částka 262 200,- Kč je pro nás opravdu výraznou pomocí. Vaše podpora je naprosto dechberoucí!

91 261 Kč

přispělo

35 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Děkujeme Vám všem, kteří jste se do aukce zapojili, a ať už jste svůj předmět získali či ne, rozhodně jste pomohli nemocným cystickou fibrózou.

Moc děkujeme všem, kteří nám pomohli se sháněním věcí: Michal Břetenář, Niki Keresztenyová, Marie Skalská, Dostal Jiří, Vojtěch Hačecký, Verča Vojtová, Luděk Jansa, Kateřina Ulrichová, Katarína Železná, Specialized Bicycles, Centrum sportovní medicíny a dalším.

Velké díky patří také Radkovi Hensleymu z YesPhoto za nafocení všech věcí do aukce.

Srdečný díky patří všem sportovcům, kteří s námi do toho letos šli, věci nám darovali, podepsali a pomohli se šířením povědomí o aukci na sociálních sítích.
#aukce #zalepsinadech #cf #cystickafibroza #klubcf

Již nyní se můžete těšit na příští ročník Dražíme Za lepší nádech, ale i na další benefiční aukce, které pro Vás v letošním roce ještě chystáme.

Sledujte www.klubcf.cz, kde se o plánovaných aukcích dozvíte více informací. 

Proč Dražíme za lepší nádech
Pacienti s cystickou fibrózou mají největší problém s plícemi - s každým onemocněním, které je pro zdravého člověka banální (rýma, chřipka, kašel), dochází k destrukci plicní tkáně a snižuje se tak jejich kapacita. Kvalita života je tedy bezprostředně svázána s kvalitou dýchání. Smyslem veškeré terapie je udržet co nejvyšší hodnoty plicních funkcí a tím oddálit fatální následky. 
 
Není totiž nic horšího, než ztrácet dech!
 O cystické fibróze (CF) podrobněji
CF je závažné a nevyléčitelné dědičné onemocnění postihující zejména dýchací a trávicí systém. Nemocní s CF potřebují intenzivní léčbu, zahrnující inhalace a rehabilitace, každý den po celý život. CF se projevuje opakovanými infekcemi dýchacích cest, které postupně způsobují fatální poškození plic. Vzhledem k poruše funkce slinivky břišní špatně tráví jídlo. Proto musí ke každému jídlu užívat trávicí enzymy. V konečné fázi onemocnění způsobuje selhání plic a jedinou možnou záchranou se stává transplantace plic. Ta bohužel není možná u všech pacientů. Průměrný věk dožití nemocných je 28 let. Každý zhruba 34. člověk je zdravým nosičem mutace genu pro CF.

Veškerý výtěžek bude věnován Klubu nemocných cystickou fibrózou, z. s., který jako jediná organizace v ČR již přes 28 let pomáhá takto nemocným.

 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Pevné zdraví přeji

Erik Bolebruch
1 000 Kč

Za lepší nádech.

Dárce
2 000 Kč

Moc bych si přála, abychom se na tak základní pomůcky nemuseli skládat a všichni nemocní měli tyto základní pomůcky v potřebné kvalitě automaticky k dispozici. Je to zářný příklad našeho často špatného systému. Je velice smutné, že to tak není. Držím Vám všem pěsti a doufám, že za rok bude situace o dost příznivější, podaří se vyjednat lepší podmínky s pojišťovnou a pacienti a jejich rodiče se budou moct soustředit na samotné zdraví a ne na to, kde vezmou peníze na léčbu.

Julie Lásková
300 Kč