Spolek Lek z.s.


Vzdělávání a výzkum Kultura, umění a historie

My dva atak

Autorská divadelní hra Petry Johansson, která vychází ze Strindbergovy hříčky Ta silnější. Spojuje v sobě činohru a pohybové divadlo, a to v poměru 2:1. První část, Strindbergova hříčka, se odehrává v kavárně v době secese, navazuje na ni pohybová část, ve které se přesunete do černobílé grotesky 20. let 20. století. Třetí, tedy poslední část, se odehrává v televizním studiu v současné době. Uvádíme v divadle Troníček. Hrají: Petra Johansson, Natálie Topinková, Václav Rašilov. Premiéra 25. ledna 2019.

vybíráme od 3.1.2019
0 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pohybové divadlo, to jsou emoce a příběh vyjádřený v pohybu. Spojení činohry a pohybového divadla je geniální v tom, jak se jednotlivé principy vzájemně doplňují. Je to dvojí pohled. A každý přináší něco jiného. Popisují stejnou věc jinými prostředky. Každý zvlášť je jinak omezený ve způsobu vyprávění svou formou. Spolu skládají komplexnější příběh.

Spojení činohry a pohybového divadle existuje v Česku i ve světě, ale v intencích, v jakých funguje toto spojení v našem divadle, je zcela unikátní. Více činohry, méně pohybového divadla.

Součástí divadelní hry je také pořad Na slovíčko s Renatou, který jsme začali natáčet samostatně i s jinými protagonisty, které paní Renata zpovídá.





Jednotlivé díly, které slouží i k propagaci divadelní hry, najdete na našem YouTube kanálu



https://spoleklek.cz/spolek/
https://www.facebook.com/spoleklek.cz/ 


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu