Bez mámy, z.s.


Humanitární pomoc Rozvojová spolupráce

V posteli měkoučko? Moc ne :-(

U sirotků v Mahangu dosloužily matrace. Životnost jedné africké matrace se dá přirovnat k životu jepice a opravdu to není dáno nevhodným používáním, protože i v Africe platí, že děti jsou nejhodnější když spí. A tak by si zasloužily spát alespoň v měkkém. To na čem spí nyní se za matraci už těžko dá považovat, protože většina z nich má už jen kus molitanu pod zadkem, jinak při spánku cítí dřeva.

vybíráme od 9.1.2019

V posteli měkoučko? Ne:-(

U sirotků v Mahangu dosloužily matrace, budou moci děti usínat zase v měkkém?
34 600 Kč
vybráno 115 % z 30 000 Kč

přispělo

15 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Co unese africká matrace a jak dlouho? Vyzkoušeli jsme na vlastní kůži: Evropského dobře napapaného dobrovolníka unese africká matrace 7-14 dní. Sirotka z Mahanga naštěstí cca 2-3 roky.
Ale po 3 letech už se moc matraci nepodobá. Molitan je stlačen na maximum čili na minimální výšku, děti pak spí spíš na roštu než na matraci.



Noví sirotci (co přišli cca před rokem) a ty nejmenší děti mají matrace ještě celkem v pořádku. Samozřejmě nejmenší děti se občas počůrají a to matraci také neprospěje.
Vybíráme peníze na novou matraci pro všechny děti, protože než je vybereme, mohou být už, aktuálně zachovalé matrace, také rozpadlé.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

We are here to change the world

Zubenqa
1 000 Kč

od Veru,Jony a Stellu pro hezké spaní :)

Veronika Kotekova
1 000 Kč