Greenpeace


Zdraví Životní prostředí

Plast je past 2019! Zatočme se zbytečnou nadspotřebou a plýtváním.

Plast je past 2018 se pomalu chýlí ke konci, ale i díky Vám se nám letos povedla úžasná věc. Evropský parlament přijal silnou směrnici omezující jednorázové plasty v celé EU. Už teď plánujeme jak pokračovat a na co se zaměřit v roce 2019. Na základě vaší zpětné vazby se v příštím roce zaměříme kromě plastového znečištění i na problematiku nadspotřeby a zbytečného plýtvání.

vybíráme od 3.12.2018
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Má to smysl!

Jan Ocenasek

Plast není cesta k úspěchu ❤️🍀

Kamila Brhelová

Před Vánocemi si mohli zákazníci v našem obchodě vzít látkový pytlík s vánočními motivy, aby měli do čeho balit dárky pro své blízké. Veškeré peníze, co jsme vybrali, posíláme na vaši kampaň, protože také víme, že plast je past.

Bez obalu HK
2 040 Kč

Už se nemohu dál dívat na to, co děláme naší Zemi. Díky za každého z vás, kdo před tím nezavíráte oči.

Lucie Svědirohová
204 Kč

Držím palce

Lenka Stuchlová
204 Kč

Děláte smysluplnou práci!

Často mě hlavně mrzí, když vidím, jak se materiály kombinují tak, že pak (alespoň dle mého názoru) nejdou recyklovat. Nebo, když na velkých kusech plastů chybí potřebné označení o jaký typ plastu se jedná. Určitě by i toto šlo legislativně ošetřit - donutit výrobce označovat plastové díly, folie apod. značkami pro recyklaci (např. od nějaké minimálni velikosti, kdy už jde značka umístit).

Co se týče různých sendvičů, to už je mnohem větší oříšek. Např. výroba nerecyklovatelných výrobků a dílů obsahujících plast by mohla být nějak speciálně zdaněna. Pak už bude v zájmu výrobců spolupracovat s recyklačními firmami...

_____

"Schází smysluplná a konstruktivní komunikace mezi výrobci plastů a zpracovateli plastových odpadů. To brání zavedení udržitelných výrobních a následných zpracovatelských postupů." zdroj: https://www.trideniodpadu.cz/jak-se-recykluje-plast

Jiří Thiemel

Každá koruna se počítá, má to smysl.

Barbora Bezděková
112 Kč

Každý člověk by se měl zamyslet co zlepšit ve svém okolí a omezení plastů je logická volba..

Petra Jelínková
102 Kč

to dáme !

Marcela Havrdová
342 Kč