Začni učit!, z. s.


Vzdělávání a výzkum Děti, mládež, rodina

Podpoř Výluku

Českému školství chybí lidé. Pomáháme proto portálem www.zacniucit.cz všem, kteří mají sen učit – od první myšlenky na tuto kariéru po začátky za katedrou.

Podpořit Výluku

Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Výluka je tvou oporou od první myšlenky na učitelství až po každodenní velkou poradu. Pomůže vám portálem www.zacniucit.cz, ať už se rozhodujete, jestli se vůbec stát pedagogem, zjišťujete, kde získat kvalifikaci, nebo už za katedrou stojíte. 

Za Výluku i pořádáme workshopy na míru pro školy a zajišťujeme chod programu Den pro školu. 

Jak to u nás vypadá?


Co děláme?

Začátky jsou v učitelství mimořádně náročné. Podporu a možnost rozvíjet se na startu této kariéry proto nabízíme ve třech částech komunitního programu Zauč se!, který je na našem portálu www.zacniucit.cz

Jde o: 
Celoroční program
Začínající učitelky a učitelé u nás získávají nové dovednosti, rostou a sdílí svoje úspěchy i nejistoty. Na konci umí lépe reflektovat svou práci, pečovat o svůj wellbeing, využívat mentorskou a skupinovou podporou, stanovovat si cíle svého rozvoje nebo dávat a přijímat kvalitní zpětnou vazbu.

Sérii workshopů
V této naší pololetní sérii mohou všichni učitelé rozvíjet praktické dovedností do výuky – učíme se třeba, jak aktualizovat žáky, jak pracovat s chybou, hodnocením a další. 

Supervize
Se zkušenou supervizorkou řešíme práci a komunikaci se žáky, vztahy na pracovišti i další potřeby učitelek a učitelů.

Zkus učit!
V tomto programu umožňujeme vyzkoušet si učení na týden nanečisto.

Podpora budoucích učitelů
V Česku je více než sto tisíc lidí, kteří mají vysokoškolské vzdělání a přemýšlí při tom, že by začali učit. Čeká je ale složitý systém doplňování pedagogické kvalifikace. Se změtí paragrafů pomáháme na našem portálu Začni učit! – na spadnutí je vydání interaktivního průvodce, který doporučí, co si doplnit za vzdělání podle toho, co máte vystudováno a co byste chtěli učit.

Jak peníze od vás využijeme?

Některé z našich projektů sice podpořily nadace a jiné organizace (Avast, Vodafone, MHMP), ale i tak to bez vás nezvládneme. Peníze využijeme pro běh organizace i našeho webu Začni učit!, materiály pro učitele, přípravu workshopů, honoráře pro lektory, vývoj nových projektů. Nápadů máme plno!


Víc zjistíte na:
www.facebook.com/zacniucit.cz
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Hodně úspěchů ve vaší práci.

Věra Planková
500 Kč