Bez mámy, z.s.


Rozvojová spolupráce

Zaměstnanci v Centru pro sirotky

V Centru pro sirotky v Mahangu máme celkem čtyři zaměstnance. Patrona Josepha, matron Mariethu, kuchařku Albertinu a pomocníka Samsona. Aby se mohli řádně a láskyplně starat o naše děti, potřebují dostávat pravidelnou výplatu. Na vše, co se v Centru děje, ještě dohlíží sestra Epifanie, která tuto práci vykonává bez nároku na odměnu, jako součást své řeholní služby.

Mzda pro zaměstnance v Centru pro sirotky

Joseph, Marietha, Albertina i Samson. Všichni potřebují na konci měsíce dostat svou výplatu. A 72 000 Kč je výplata na celý rok pro čtyři zaměstnance.
15 000 Kč
vybráno 21 % z 72 000 Kč

přispělo

12 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Joseph a Marietha jsou vychovatelé, neboli patron a matron. Joseph se stará o chlapce a Mariatha o dívky a nejmenší děti. Oba se snaží být dětem dobrým vzorem, pomáhají jim s učením, vedou je k pořádku a práci v domácnosti i na poli. Děti je mají oba rády a oslovují je "Uncle a Aunti" - strejdo a teto. Každý z nich za tuto práci dostává 24 000 Kč ročně.





Albertina je kuchařka, která to věru nemá lehké. Denně uvaří přes 60 porcí jídla, a to buď na otevřeném ohni nebo na kamnech na dřevěné uhlí. Její výplata je 12 000 Kč ročně.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu