Green Doors z.ú.


Lidé s postižením Osvěta a poskytování informací

Smysluplná káva

Daruj Smysl člověku s duševním onemocněním, který se rozhodl na sobě pracovat a zkouší si pracovní zátěž v jednom z tréninkových podniků organizace Green Doors. Projekt Smysluplná káva vznikl z myšlenky, že i posezení u kávy může mít smysl a její konzumací je možno pomáhat dobré věci. Smysl stojí 15 Kč a můžete si ho zakoupit v kavárnách, které se k projektu Smysluplná káva připojily nebo darovat virtuální balíček Smyslů přes portál Darujme.cz.

vybíráme od 16.7.2018
3 050 Kč

přispělo

9 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!


Jeden z mnoha příběhů lidí, kteří se obrátili na Green Doors o pomoc:

Hanka (23 let), studentka VŠCHT
7 měsíců v tréninku pracovních dovedností

Hodně mi to pomohlo po propuštění z nemocnice. Myslela jsem si, že práci v kavárně nezvládnu, byla jsem hodně nervózní, připravovala jsem si „taháky“ jak komunikovat se zákazníky. Ale učila jsem se vše postupně, až ze mě úzkosti opadly. Uvědomila jsem si, že je nutné mít taky čas pro sebe. Našla jsem tu přátelství a svým způsobem i sama sebe. Víc si věřím, s nečekanými situacemi ale ještě pořád bojuju. Green Doors pro mě znamená rozjezd do života.“

Chci si přečíst více příběhů

Každý rok projde tréninkem v kavárnách až 80 lidí s duševním onemocněním.
Následně vrací do práce, ke studiu nebo mají jinou pravidelnou denní náplň.

10 smyslů = 150 Kč
= zaplatíte 1 hodinu tréninku (rehabilitace) + 1 hodinu konzultace člověku s duševním onemocněním



O Green Doors - kdo jsme?
Pomáháme lidem s duševním onemocněním najít ztracenou rovnováhu v důsledku nemoci. Provázíme je a podporujeme v různých fázích zotavení. V našich kavárnách (Café Na půl cesty, V. kolona, Mlsná kavka) boříme předsudky. Dokazujeme, že lidé s duševním onemocněním mohou – a chtějí – být platní. Dáváme jim šanci vyzkoušet a zažít si práci, která jim umožní obstát. Spolupracujeme se zaměstnavateli, kteří stějně jako my věří, že téma duševního zdraví na pracoviště patří a zaměstnávání lidí se znevýhodněním je samozřejmostí.  

Více o projektu Smysluplná káva a seznam zapojených kaváren: www.smysluplnakava.cz




Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu