SOS dětské vesničky, z.s.


Děti, mládež, rodina

Postýlky pro Sluníčka

Pomozte nám vytvořit dětem, o které se jejich rodiče nemohou nebo nechtějí postarat, dočasné útočiště, ve kterém zapomenou na prožité útrapy a překonají strach z budoucnosti. Podpořte nákup 16 nových postýlek (v ceně 2 490 Kč za jedno lůžko + náklady na dopravu) do našeho karlovarského krizového centra SOS Sluníčko, které umožní, aby se tu děti ohrožené ztrátou rodičovské péče cítily co nejvíce jako doma.

vybíráme od 14.6.2018

Postýlky pro Sluníčka

Podpořte nákup 16 nových postýlek do našeho karlovarského krizového centra SOS Sluníčko, které umožní, aby se tu děti ohrožení ztrátou rodičovské péče cítily co nejvíce jako doma.
33 357 Kč
vybráno 83 % z 40 000 Kč

přispělo

60 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!


Krizové centrum SOS Sluníčko I a II v Karlových Varech nabízí akutní pomoc a dočasné útočiště dětem, které potřebují okamžitou péči. Nenahrazuje tedy náhradní rodinnou péči ani nepředstavuje alternativu péče ústavní. Zatímco se o děti po čtyřiadvacet hodin denně postarají tety, sociální pracovníci spolupracují s dalšími odborníky a s původní rodinou na odstranění potíží, které vedly k odchodu nebo odebrání dítěte z rodiny. Pokud není již možné rodinné poměry stabilizovat, hledá se pro dítě náhradní péče, opět ale ideálně v rodině, ne v ústavu.
 
Poskytujeme ochranu a pomoc dítěti, které:

- se ocitlo bez jakékoliv péče,
- je ohroženo na zdraví či životě,
- se ocitlo bez péče přiměřené jeho věku,
- je tělesně či duševně týrané nebo zneužívané,
- se ocitlo v prostředí nebo situaci, kdy jsou závažným způsobem ohrožena jeho základní práva.

V SOS Sluníčku se snažíme vytvořit dětem podmínky blížící se prostředí rodiny. Centrum je umístěno v rodinném domě, který svou vnitřní dispozicí vyhovuje potřebám větší rodiny. 

Děti dále navštěvují svou školu, pokud to dovolí dojezdová vzdálenost (pro opačné případy je domluvena spolupráce v místní škole nebo školce). Tety se s dětmi připravují do školy, nakupují s nimi, vaří a dělají vše, co pro děti za normálních okolností dělají rodiče. V případě potřeby je zajištěna pomoc psychologa nebo psychiatra. Děti většinou nemusejí být odděleny od svých sourozenců, protože jsme schopni přijmout i sourozenecké skupiny, není tedy prohlubováno trauma z odloučení od všech nejbližších. 

Kromě čtyřiadvacetihodinové péče (tet) pečovatelek, zajišťujeme dětem v SOS Sluníčku také odbornou péči sociální pracovnice, psychologa a dalších odborníků podle aktuální potřeby.

Více informací o karlovarském krizovém centru SOS Sluníčko I a SOS Sluníčko II.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu