Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Neurorehabilitace pro Laru

Přispějte na neurorehabilitaci pro Laru. Děkujeme!

vybíráme od 19.4.2018

Neurorehabilitace pro Laru

Váš dar bude použit na úhradu neurorehabilitace pro Laru.
0 Kč
vybráno 0 % z 15 000 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V minulosti jsme se soustředili zejména na nákup elektrických křesel pro pohybově handicapované, loni jsme poprvé poslali pomoc do řad těch nejmenších a sbírali jsme peníze pro Matýska, který trpí mozkovou obrnou. Letošní výtěžek opět poputuje na podobný účel. Výtěžek poputuje na financování rehabilitace pro malou Laru potýkající se s tím samým onemocněním.

Lara trpí dětskou mozkovou obrnou již od narození, co bylo způsobeno nedostatkem kyslíku v mozku. Nicméně se snaží nebýt omezována a nevnímat to jako handicap. Spolu s maminkou a díky mnoha rehabilitacím pořád posouvají své hranice, aby se Lara mohla samostatně začlenit do života. Letos je Lara již v čtvrté třídě základní školy Jedličkova ústavu, kde je pod neustálým dohledem asistentky. Ve škole se Laře moc daří a hodně jí jde angličtina, čemu se chtějí s maminkou více věnovat. A to navzdory problémům se zrakem, Lara musí mít všechno zvětšené a písmo ztučněné. Problémy s rovnováhou a zpomalené reflexy omezují Laru i při hře, kdy musí být pod neustálým dozorem, protože i po malém šťouchnutí od kamaráda, může skončit v nemocnici.
Druh rehabilitace, který Laře pomáhá nejvíce, je Klimterapie v Klimkovicích, která probíhá s oblečkem Therasuit. Tahle rehabilitace je sice hodně náročná pro Laru, vyžaduje si 2 hodiny denně, ale taky hodně prospěšná. Lara s oblečkem zvládne vyjít i sejít schody úplně sama a taky jí zlepšilo udržování rovnováhy při chůzi a krátké vzdálenosti (do 100 m) zvládne mnohem rychleji. Kromě Klimkovic, kam s maminkou jezdí na měsíc, navštěvovala Lara i Piešťany, hypoterapii a pravidelně cvičí.
Výtěžek ze závodu Běžím, co můžu – pomůžu (5. ročník se uskuteční 26. května) poputuje na další rehabilitaci pro Laru, aby se její stav nadále zlepšoval a mohla si s ostatními dětmi užívat života bez obav o své zdraví.
Přispět Laře můžete i přímo prostřednictvím této sbírky.

Tým pořadatelů závodu z ESN Liberec
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu