Svobodná základní škola, o.p.s.


Vzdělávání a výzkum Kultura, umění a historie

Děvčata z pokoje 28 - vzdělávací výstava pro školy a veřejnost

Obsahem projektu je zpřístupnění vzdělávací výstavy Děvčata z pokoje 28 školám a široké veřejnosti. Cílem projektu je osobnostní rozvoj zejména žáků 2. stupně ZŠ a SŠ skrze práci s osobními příběhy, které se ve městě Terezín odehrály v průběhu 2. světové války. Vybrané dary budou použity na úhradu energií využívaných prostor a na další rozvoj projektu (rozšíření výstavy o verzi v německém jazyce; překlad vzdělávací publikace Kompendium 2017 do českého jazyka - http://www.room28.net/kompendium/compendium-2017/)

vybíráme od 4.2.2018

Děvčata z pokoje 28 - podpořte vzdělávací projekt

Vybrané dary budou použity na úhradu energií využívaných prostor a na další rozvoj projektu, jehož cílem je osobnostní rozvoj zejména žáků 2. stupně ZŠ a SŠ skrze práci s osobními příběhy, které se ve městě Terezín odehrály v průběhu 2. světové války.
0 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Výstava vznikla péčí německé novinářky a spisovatelky Hannelore Brenner-Wonschick, která na základě osobních vzpomínek žen vězněných v mládí v Terezíně vydala v Německu i v ČR stejnojmennou knihu, doplněnou dochovanými dokumentárními materiály. 

Výstava je prvním krokem k užší spolupráci s paní Hannelore Brenner (a organizací Room 28 e. V.) na vzdělávacích projektech pro školy. 

Výstava je umístěna v městské památkové rezervaci Terezín, ve volných prostorách Dělostřeleckých kasáren, zrekonstruovaných v rámci Integrovaného operačního programu (http://www.projekt-terezin.cz). 

Výstava byla zahájena v listopadu 2017 za finanční podpory Česko - německého fondu budoucnosti a Ústecké komunitní nadace.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu