Arnika – Centrum pro podporu občanů


Životní prostředí

Za živé řeky

Řeky jsou páteří krajiny. Přirozené řeky a krajina kolem nich plní mnoho funkcí - tlumí povodně, zadržují vodu pro období sucha, čistí vodu, jsou domovem pro rostliny a živočichy a inspirujícím místem pro člověka. Bohužel, neuváženými zásahy v minulosti a nadměrným využíváním říční krajiny řeky mnohé z těchto funkcí ztratily. U nás i v zahraničí již z přirozených řek nezbylo mnoho, a i to málo je ohroženo. Arnika přirozené, živé řeky brání. Oponujeme nebezpečným projektům jejich další kanalizace, pomáháme místním lidem chránit a pečovat o jejich vodní toky, podporujeme obnovu přírodního charakteru řek (revitalizace) a propagujeme udržitelné způsoby hospodaření v říční krajině. Darem pro Arniku nám pomůžete zastavit předražený a ničivý projekt kanálu Dunaj-Odra-Labe, zabránit kanalizaci posledního přírodě blízkého úseku Labe, ochránit přírodní klenoty balkánských divokých řek, a podpořit místní obyvatele v péči o řeky v Moldavsku.

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Řekám zdar, jezům zmar!

Jan Bašta
3 000 Kč

:-)

Arnika – Centrum pro podporu občanů

Podporuji dobrou věc. Snad to pomůže :-)

Milan Dauda
250 Kč

...

Miroslav Skuček
2 000 Kč

Dar je jednorázový, nešlo vyskočit ze zadání, pošlu 2000 Kč a dále jak budu moci, ale v žádném případě se nebude jednat o opakované platby Slámoívá

Marie Slámová
2 000 Kč

potvrzení o daru mi stačí zaslat do e mailu . děkuji

Eva Součková
1 000 Kč

Dobrý den, děkuji za Vaši práci. Kromě stromů a vody, které jsou zásadní a se kterými už pracujete, je důležitým tématem světelné znečištění.. Eva

Eva Fuxová

Děkuji, že bojujete za to, aby se nesmyslný projekt kanál Dunaj Odra Labe zastavil. Pevně věřím, že se to podaří. Přeji hodně sil.

Zdeňka Heřmánková
400 Kč

Držte se, řeky!

Michal Moll
1 000 Kč

Plne podporuji tento projekt. Jsem proti regulaci vodnich toku a proti kanalu.

Věra Hajšmanová
500 Kč

Zbytečné ničení přírody klasicky vynucené betonářskou a energetickou loby, je pro mě nepřijatelné a to i přes to, že pocházím z města, které proslavili vodní turbíny a sám jsem lokální patriot a svým způsobem technokrat.

Michal Moll
1 000 Kč