Díky, že můžem, z.s.


Kultura, umění a historie

Korzo Národní: dejte 17. listopadu oslavu, jakou si zaslouží!

Díky, že můžem! Děkujeme za svobodu a její možnosti. Kdy jindy než 17. listopadu a kde jinde než na Národní. Podpořte nás, ať je naše společné "díky" vidět a slyšet!

vybíráme od 17.8.2017
26 500 Kč
vybráno 53 % z 50 000 Kč

přispělo

11 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Co chceme slavit a proč? 

Na chvíli se zastavte a zamyslete se, jak dnes vypadá váš každodenní život. Studujete, pracujete tam, kde jste vždy chtěli, anebo sami podnikáte? Cestujete do zahraničí? Píšete, hrajete v kapele, chodíte do skautu anebo do kostela? A mohli byste tohle všechno i před osmadvaceti lety?

Svoboda není samozřejmost a neměli bychom si to přestat připomínat. Proto jsme se jako skupina současných studentů a mladých lidí poprvé již před 5 lety rozhodli připravit 17. listopadu na Národní třídě velkou pouliční oslavu "Korzo Národní" s podtitulem "Díky, že můžem". Děkujeme generaci našich rodičů za příležitost žít ve svobodném světě.

Jak to bude vypadat?

Na celý den uzavřeme tuto jedinečnou ulici v srdci Prahy, abychom dali desítkám tisíc lidí příležitost zde oslavit události, které změnily od základu naši společnost. Vytváříme pozitivní alternativu protestním akcím a politickým mítinkům. Nezveme politiky ani řečníky, zveme vás. 

Koncerty, divadla, výstavy, ale i vzdělávací program nebo prezentace neziskových organizací. Na Národní třídě chceme ukázat bohatost a rozmanitost dnešní společnosti, která se může už 29 let svobodně rozvíjet. Chceme poděkovat těm, kteří to umožnili i těm, kteří dnes se svobodou nakládají tak, že můžeme být na naši zem právem hrdí. Chceme dokázat, že národní hrdost nejsou jen vlajky na hokeji, anebo co hůř extremismus a xenofobie. Chceme alespoň v tento den přemoci špatnou náladu a motivovat ostatní k tomu, aby se problémům postavili čelem a měnili dál kousek po kousku svět kolem sebe k lepšímu. Protože dnes na rozdíl od dob komunismu svobodně mohou. Budeme rádi, pokud do toho půjdete s námi.

Podívejte se, jak jsme proměnili Národní třídu vloni.

K čemu potřebujeme Vaši pomoc? 

Získané finanční prostředky budou využity na přípravu letošních oslav, tedy především technického zajištění a programu. Akce není připravována agenturně, podpora dodavatelů, účinkujících a desítek dobrovolníků cenu snižuje v zásadě na nutné produkční náklady. Přispět proto můžete finančně i vlastníma rukama.

Budeme rádi, pokud do toho půjdete s námi. Vážíme si Vaší podpory a těšíme se 17. listopadu na viděnou!

Děkujeme. Díky, že můžem!

Více informací o projektu na www.dikyzemuzem.cz nebo na našem facebooku.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať se Vám daří!

David Orság
100 Kč

Díky, že můžu!

Marketa Kutilova
200 Kč

Děkuji a zůčastním se.

Jiří Němčík
300 Kč

Dokud mohu

Ljuba Zhořová
300 Kč

Díky, že můžu ...

Martin Kovář
3 000 Kč