ARPOK, o.p.s.


Vzdělávání a výzkum Osvěta a poskytování informací

Čokoška - sladkost, která pomáhá!

Čokoška jede, láme bariéry a ukazuje mladým lidem, jak jednoduché je měnit věci kolem sebe! Vzdělávací projekt Čokoška odhaluje, co se skrývá za výrobou čokolády či odkud a jak se čokoláda dostává z kakaových plantáží až k nám. Pomáhá zvyšovat finanční gramotnost dětí, které si vytvoří „business plán“ prodeje čokolády, a zároveň umožňuje dětem konat záslužnou činnost ve prospěch vybrané neziskové organizace. Projekt propojuje tří různorodá prostředí a umožňuje budovat vztahy mezi školami, neziskovými organizacemi a firmami.

vybíráme od 8.8.2017
0 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Během jednoho školního roku se děti dozvědí, jak se pěstuje kakao, vyrábí čokoláda a rozděluje zisk z jejího prodeje. Dětem je představen koncept spravedlivého obchodování - fair trade. Na zapojené škole vzniká tzv. čokotým, který díky podpoře firem získá fair trade čokolády pro výrobu balíčků a jejich následný prodej na školních akcích. Výtěžek pak děti věnují neziskové organizaci, kterou si sami předem vyberou.  Čokoška tak pomáhá zvyšovat finanční gramotnost. Dětem navíc umožňuje konat záslužnou činnost ve prospěch někoho jiného. Projekt propojuje tří různorodá prostředí a umožňuje budovat vztahy mezi školami, neziskovými organizacemi a firmami. 



Dosud se do projektu zapojily 3 školy z Olomoucka. Vznikly tak 3 akční čokotýmy a díky 30 mladým filantropům tak mohly být podpořeny 3 neziskové organizace.  O projekt je v současnosti veliký zájem a má značný potenciál rozšířit se do dalších míst.

Náklady na zapojení 1 školy do celoročního projektu Čokoška jsou 10 000 Kč, přičemž více než polovina jde na nákup fair trade čokolád určených k prodeji na školních akcích, zbytek spolknou výukové programy a logistika projektu.

Podpořte tento projekt finančně i Vy a umožněte tak mladým lidem konat dobré skutky!


Děkujeme!

Najděte si chvilku a podívejte se na náš web, abyste viděli, na čem dále pracujeme:

www.arpok.cz

ARPOK – vzdělávání, které přináší jiný pohled na svět.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu