Charita Opava


Lidé s postižením Sociálně znevýhodněné skupiny

ZAŽÍT DEN JINAK

Dovolte lidem postiženým nemocemi z okruhu duševních poruch výlet za hranice stereotypu jejich každodenního života. NAKOPNĚTE JE!

2 330 Kč
vybráno 4 % z 60 000 Kč

přispělo

5 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Den v ZOO? Procházka po horách? Týden u vody?
Většině lidí stačí jen chtít, sednout do vlaku a tradááá naše každodenní realito, alespoň na chvíli tě měním za trochu nevšednosti! Našim klientům chuť nechybí, jenom...prostě na to nemají.
Víte, že mnozí z nich NIKDY NIKDE, mimo své rodné město, NEBYLI? Hustec!
Těšíte se na dovolenou? Vybavíte si pocit, když se vracíte - po dnu stráveném v přírodě - domů? Taky vás fascinuje uvědomění, jak málo - voda, les, hory - stačí ke zklidnění hlavy, srovnání si životních priorit, načerpání pozitivní energie?
Umožněte to malé velké štěstí lidem, pro které je dosavadním životním úspěchem nebýt v ústavní péči, ale fungovat v chráněném bydlení, nebýt za plotem, ale moci poznávat život za ním...

NAKOPNĚTE JE! Dopřejte jim malý restart. Pošlete je na výlet. Nechte je zažít chvilku v životě trochu jinak.


Chráněné a podporované bydlení pro duševně nemocné, středisko Charity Opava, propojuje model klasického bydlení a sociální pomoci tak, aby bylo místem opory dospělých lidí, postižených nemocemi z okruhu duševních poruch, na jejich cestě při získávání základních návyků pro běžný život. Uklízíme, vaříme, komunikujeme, učíme se vzít život do vlastních rukou s ohledem na individuální možnosti každého z klientů.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Přátelé! Konec srpna a my můžeme z padesáti klientů vzít jednoho člověka do Tater nebo čtyři lidi do Technického muzea nebo šest a půl člověka do ostravské ZOO. Sice budou hlady, ale vyjedou! Děkujeme všem stávajícím za podporu - jste super! - ale pořád není to dost, ne není to dost... PODPOŘTE NÁS!

Založení projektu