Oživení, z.s.


Osvěta a poskytování informací Protikorupční aktivity

Správná radnice

Veřejná kontrola je důležitou zpětnou vazbou a zároveň pojistkou proti zneužití veřejné moci. Občané municipalit se stále více zajímají o dění ve svém okolí, chtějí se aktivně podílet na fungování obce. Tuto zainteresovanost občanů na správě věcí veřejných je třeba nadále posilovat a k tomu slouží portál Správná radnice. Jedná se o cestu, kterou si mohou představitelé samospráv získat důvěru svých občanů a jejich ochotu podílet se na veřejném životě.

vybíráme od 4.10.2017
0 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Transparentnost je jedním z nejefektivnějších nástrojů v boji proti korupci. 

Dostatečně rozsáhlý, jednoduchý a rychlý přístup veřejnosti k informacím má příznivý vliv na důvěru občanů v demokratické instituce a na jejich ochotu podílet se na veřejném životě, což je v současnosti často diskutovaným společenským problémem. 

Veřejná kontrola je důležitou zpětnou vazbou a zároveň pojistkou proti zneužití veřejné moci. Stav umožňující v zásadě komukoliv, aby získal informace o činnosti orgánů veřejné správy, vede k růstu odpovědnosti při výkonu veřejné moci, ke zvyšování její kvality a transparentnosti.

Na webových stránkách www.spravnaradnice.cz ukazujeme příklady radnic, které jsou otevřené, tedy poskytují občanům informace o své činnosti
přehledně, úplně a srozumitelně. Radnicím poskytojeme podrobné návody pro transparentní rozhodování.

Spolupráce a sdílení know-how ve společných tématech vede k úspoře rozpočtových prostředků, používání osvědčených řešení a zkvalitnění služeb.

Pomozte nám prosazovat transparentnost na radncích a monitorovat dobrou i špatnou praxi!

Více informací najdete na www.spravnaradnice.cz
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu