Spolek Slezský Hrádeček


Děti, mládež, rodina Zdraví

Kuchyň pro Hrádeček

Je pro nás důležité, aby děti v Hrádečku měly čerstvé a kvalitní jídlo. Už teď se o žaludky dětí skvěle starají maminky, které jídlo vaří u sebe doma a vozí ho do školky. Rozhodli jsme se tento systém vylepšit a budeme vařit každý den přímo v jurtě. Chceme tedy pořídit kuchyň se spotřebiči, abychom od ledna mohli začít zdravě vařit přímo na místě.

vybíráme od 9.11.2017

Kuchyň pro Hrádeček

Pomoz vytvořit místo, kde budou s láskou vznikat výborné pokrmy a děti zde budou rozvíjet své kulinářské dovednosti. I malé dary mají velký dopad!
37 244 Kč
vybráno 62 % z 60 000 Kč

přispělo

34 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

My jsme Hrádeček!


Hrádeček je skupina lidí, rodičů dětí, kteří s láskou a nadšením založili školku a školu Hrádeček. Jsme lesní školka a jsme lesní škola. Fungujeme jako neziskový spolek a snažíme se o to, aby děti, které u nás máme byly šťastné, zdravě sebevědomé, autentické a aby byly co nejvíce v kontaktu s ekosystémem lesa, který nás na kopci v Hrádku ve Slezsku obklopuje.

V létě se nám splnil velký sen a postavili jsme pravou mongolskou jurtu! Je to to nejlepší zázemí, které si pro naše děti můžeme přát. 

Jurta pro nás znamená ostrov harmonie uprostřed přírody. Jurta je ekologická, plně recyklovatelná stavba, samozřejmě a přirozeně zapadá do rázu krajiny.  Děti si kruhový, útulný prostor naprosto zamilovaly. Jurtu jsme vybavili nábytkem z původní školky a dokoupili jsme krbová kamna.


Co nám teď ještě v jurtě chybí?


Je pro nás důležité, aby děti v Hrádečku měly čerstvé a kvalitní jídlo. Už teď se o žaludky dětí skvěle starají maminky, které jídlo vaří u sebe doma a vozí ho do školky. Rozhodli jsme se tento systém vylepšit a budeme vařit každý den přímo v jurtě. Chceme tedy pořídit kuchyň se spotřebiči, abychom od ledna mohli začít zdravě vařit přímo na místě a stolovat na venkovní terase. 

Cena takové kuchyně a venkovní jídelny je 80 000,- Kč. Naše vlastní zdroje činí 20 000,- Kč. Zbývá nám vybrat 60 000,- Kč

A to nepůjde bez Vás!

Jak nás můžete podpořit? Je to jednoduché! Stačí kliknout sem a přispět!

Pomozte vytvořit místo, kde budou s láskou vznikat výborné obědy a svačinky a děti zde budou rozvíjet své kulinářské dovednosti. 

P.S.: I malé dary mají velký dopad!









Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať kuchyň slouží velmi dlouuuho a detickam chutná :)

Jana Pulitova
500 Kč

držím palce!

Jitka Kamrlová
1 000 Kč

Jako bývalá a teď už jen občasná průvodkyně jsem si děti z lesní školky i školy zamilovala.
Přeji proto hlavně jim, ale i rodičům, kolegyňkám průvodkyním a zakladatelkám všechno jen to nejlepší a dobré jídlo z vlastní kuchyně k tomu bezesporu patří 😍🍎🍀

Soňa Szkanderová