ShineBean o.p.s.


Rozvojová spolupráce Životní prostředí

Školní tréningové farmy

Učíme farmařit vesničany v Keni. Na školních tréninkových farmách prakticky učíme studenty i rodiče ekozemědělství. Úspěšné farmy budou podporovat ty nové. Vyškolíme stovky lidí. Stovky rodin se uživí tam, kde žijí. I ti nejchudší budou mít přístup k zemědělskému vzdělání a zajistí si vlastní potraviny a příjmy.

vybíráme od 7.6.2017

Chci zakoupit - zasít

Každý 1 dar má velký význam
37 250 Kč

přispělo

26 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Společnost ShineBean působí v Keni od roku 2006. Podporujeme zde vzdělání dětí i dospělých nebo férový obchod. Pomáháme drobným zemědělcům a podnikatelům. Spolupracujeme s místními školami, komunitami.

Pracujeme na venkově v provincii Nyanza. Položili jsme si otázku "Jak je možné, že právě vesničané čelí nedostatku pracovních příležitostí i potravin." Zjistili jsme, že sice často vlastní kousek půdy, ale chybí jim zemědělské vzdělání a zkušenosti. Ve spolupráci s místními školami jsme začali zakládat tréninkové farmy, kde se zájemci o farmaření mohou vše potřebné naučit. Získané vzdělání si odpracují na farmě.

Naše 1. školní tréninková farma se nachází při základní škole Ndere ve stejnojmenné vesnici. Více informací můžete nalézt na http://shinebean.org/projekty/skolni-treningove-farmy/

Děkujeme za Vaši podporu! Rádi Vás budeme informovat o jejím využití.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Skvělý nápad pomoci, zvážíme další podporu. :-)

Levandule pod Řípem
100 Kč

Dobrý den. Ať se vám daří. S radostí podporujeme zasazení 7 ovocných stromků! Rodina Opočenská - ml. i starší, Kapolla, Vladíkovi a Nymburčáci

Zuzana Vladíková
1 500 Kč

Petr Hanel

Iva Hanelová
700 Kč