Fashion Revolution Česká republika, z.s.


Osvěta a poskytování informací

Fashion Revolution

Rozšiřujeme povědomí o problematice současného fungování módního průmyslu a jeho negativních dopadech na životní prostředí a společnost. Pořádáme vzdělávací interaktivní workshopy pro základní a střední školy, širokou veřejnost, ale i módní profesionály, věnujeme se tématu snižování textilního odpadu.

Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Módní průmysl je dnes druhým nejšpinavějším průmyslem hned po tom ropném a jeho aktuální podoba, tzv. systém fast fashion, je z dlouhodobého hlediska zcela neudržitelným jevem, ať už se jedná o pracovní podmínky v zemích třetího světa, nadlimitní využívání přírodních zdrojů, které naše planeta nabízí nebo o problematiku stále narůstajícího množství textilního odpadu, pro který nemáme využití.

V roce 2016 bylo vyrobeno 100 milard kusů nového oblečení. 60 % z tohoto objemu skončilo na skládce ještě ten samý rok.

Každý den se primárně rozhodujeme o třech věcec, co budeme jíst, jak se přepravíme z místa na místo a co si vezmeme na sebe. Je to téma, které se týká nás všech, i přesto většinu z nás nenapadne, že by něco tak krásného jako je móda, mohlo škodit.

Chceme to změnit. Chceme ve společnosti zvýšit povědomí o současném fungování módního průmyslu a jeho negativních dopadech na životní prostředí a společnost. Chceme o těchto tématech vzdělávat širokou veřejnost i módní profesionály a aktivně je zapojovat do aktivit přinášejících pozitivní změny. Chceme toto téma prostřednictvím happeningů a pop-upů vytáhnout více na světlo, i do menších měst a obcí. Chceme informovat, inspirovat a pozitivně motivovat ke změnám.

SPOLEČNÝMI SILAMI ZA LEPŠÍ MÓDNÍ SVĚT

Mecenášství je pro nás zcela nový svět. Svět založený na vzájemném respektu a uznání, který je v dnešní době tvrdého byznysu oslavou lidského charakteru.

Módu milujeme, ale systém jejího současného fungování drancuje naši planetu a vyprazdňuje naši mysl. Zodpovědný módní průmysl je naší osobní misí.

Buďte ambasadory myšlenky Fashion Revolution.

Díky Vašim příspěvkům můžeme lépe plánovat aktivity a veškeré dlouhodobé projekty.

Děkujeme!



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Skvělé, moc fandím!

Petra Dušková