NESEHNUTÍ Brno


Lidská práva

Sexistické prasátečko

Záleží pivu na tom, kdo ho vypije? Pere prací prášek lépe, když ho použije žena? My si myslíme, že ne. A nejsme v tom sami. V naší snaze o veřejný prostor, kde žádná žena ani muž nejsou diskriminováni, za námi stojí i známé osobnosti a lidé z odborného prostředí - veřejná ochránkyně práv Anna Šabatová, proděkanka FAMU Kamila Zlatušková, herec Lukáš Hejlík. Díky, že jste v tom s námi i vy.

Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Je to tady, poslední desátý ročník anticeny Sexistické prasátečko. Myslíte si, že těch deset let mělo smysl? My myslíme, že ano!

Za deset let se nám podařilo dostat téma problematiky sexistických reklam mezi lidi. Díky našim podnětům a podnětům veřejnosti padly první pokuty sexistickým firmám a došlo ke stažení několika sexistických reklam z veřejného prostoru. Firmy se na nás začaly obracet pro odborné konzultace. Vydali jsme odborné publikace a vzděláváme Krajské živnostenské úřady, které mají agendu na starosti. Téma se dostalo do povědomí veřejnosti, Sexistické prasátečko se stalo pojmem označujícím sexistické reklamy. 

Podpořte nás v posledním ročníku anticeny. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu