Památník Šoa Praha o.p.s.


Vzdělávání a výzkum Kultura, umění a historie

Místo paměti - Nádraží Praha-Bubny

Památník Šoa Praha o.p.s. se snaží navrátit historickou paměť nádraží Praha-Bubny jakožto místu, odkud bylo za 2. světové války deportováno 50 tisíc českých občanů do koncentračních a vyhlazovacích táborů a vybudovat zde moderní centrum pro veřejný dialog a kritickou reflexi dědictví holocaustu, a to zejména ve vztahu k současné společenské situaci.

vybíráme od 10.5.2017

Místo paměti - Nádraží Praha-Bubny

Pomozte zachovat paměť místa jako prostoru pro aktuální dialog s veřejností. Zlo ve společnosti se neobejde bez mlčící většiny – a k té Vy nepatříte.
14 922 Kč

přispěli

4 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Cílem projektu je revitalizace nádraží Bubny v moderní prostor pro veřejný dialog o dědictví minulosti jako stigmatu dneška. Aktivity společnosti rozvíjejí hodnoty a postoje podporující respekt k základním lidským právům prostřednictvím výtvarných instalací, výstav, koncertů, přednášek, diskusí a vzdělávacích programů určených široké i odborné veřejnosti. Každoroční Bubnování pro Bubny se stalo již tradiční akcí pro veřejnost, která má odezvu v mnoha dalších zemích. Jednou z hlavních aktivit v současnosti je vývoj architektonického plánu a scénáře stálé expozice budoucího Památníku ticha.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu