Vzájemně pomáháme, z.s.


Regionální a komunitní rozvoj Životní prostředí

Vychovejme vlastníky pozemků, abychom nemuseli uklízet za ně!

Od června roku 2017 začínají platit nové zákony, které dávají občanům podstatně lepší podmínky k tomu, aby prosadili v souladu s "Listinou základních práv a svobod" vlastní nárok na to žít v čistém prostředí. Existují zákonné prostředky, jak zajistit, aby majitelé veřejně přístupných pozemků zajistili úklid. Je však jen na občanech, zda si za tím budou stát. Chceme zajistit osvětu a řešení problémů pro občany i obecní úřady. Každý z nás na tom má zájem. Každý nám může pomoci.

vybíráme od 10.4.2017

Chcete žít tam, kde je uklizeno?

Chcete, abyste i na procházkách nechodili kolem odpadků? Chcete, aby se o úklid starali majitelé pozemků a nemuseli to řešit jednou ročně dobrovolníci, kteří to za ně udělají a navíc zdarma? Chcete, aby obecní úřady začaly v této oblasti aktivně pracovat a měly k tomu kvalitní podporu? Tak podpořte naši aktivitu, kterou děláme ve prospěch čisté České republiky.
1 800 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Od června roku 2017 začínají platit nové zákony, které dávají občanům podstatně lepší podmínky k tomu, aby prosadili vlastní nárok na to žít v čistém prostředí.
 
 Chceme zajistit osvětu a řešení problémů pro občany i obecní úřady. Každý z nás na tom má zájem. Každý nám může pomoci.
 
 Díky špatným zákonům se v naší krásné zemi zakořenily zlozvyky úředníků i nás občanů. Vlivem toho jsme si začali zvykat na stav, že je normální, když se někde uklízí a jinde ne. Zvykali jsme si na to, že když na veřejně přístupných místech neuklidí majitel pozemků, uklidíme to za něj. To vše jen prohlubovalo nefunkční vztahy ohledně uklizenosti a úpravy veřejných míst. Týká se to však i takových míst, které jsou z veřejného prostranství viditelné.
 
 Dnes bude cesta za čistým prostředím, kde žijeme nebo chodíme na procházky snadnější. My jsme připravili schůdnou cestu k cíli. Vy všichni s námi musíte touto cestou jít.
 
 Nechte žít své děti a vnuky v čisté krajině. Udělejte i Vy něco nač budete po zbytek života hrdi.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

rád jsem Vám přispěl, ale co bych mohl udělat více. Máte i nějakou aktivní práci?

Dárce
300 Kč