NESEHNUTÍ Brno


Lidská práva Životní prostředí

Podporuji NESEHNUTÍ

Jako sociálně-ekologická nevládní organizace pracujeme na základě přesvědčení, že ekologické a sociální problémy mají společné příčiny a důsledky a s ohledem na to je potřeba je také řešit. Cílem všech našich aktivit je ukázat, že změna společnosti založená na respektu k lidem, zvířatům i přírodě je možná a musí vycházet především zdola. Proto podporujeme angažované lidi, kteří se zajímají o dění okolo sebe a kteří považují zodpovědnost za život na naší planetě za nedílnou součást své svobody. Fungujeme nezávisle na stranických a ekonomických zájmech a výhradně nenásilnými prostředky.

vybíráme od 2.2.2017

Podporuji NESEHNUTÍ

394 153 Kč

přispělo

244 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Rok 2022 a 2023 nás postavil před nové výzvy především v podobě války v Ukrajině. Bezprecedentní agrese ruského režimu významně ovlivnila práci části organizace a to jak v oblasti naší podpory ukrajinských partnerů, tak i v oblasti podpory nově příchozích, prchajících před válkou.

Také NESEHNUTÍ slaví již 26 let své existence. Toto výročí nám přináší velkou radost, ale také velký závazek. Víme totiž, že bychom tu rozhodně tak dlouho nebyly*i bez spousty lidí okolo nás. Lidí, kteří nás podporují ať už finančně, vlastní dobrovolnickou aktivitu nebo i třeba jen milým slovem.

Přestože už ukrajujeme třetí dekádu své existence, naše základní hodnoty se za čtvrtstoletí let nezměnily.

🌳 Chceme udržitelnou budoucnost
- s programem Občanské oko vzděláváme veřejnost i samosprávy, pomáháme šířit hodnoty udržitelnosti, citlivého přístupu k přírodě a participace občanek*ů na veřejném dění. Prostřednictvím naší Občanské poradny se snažíme podat pomocnou ruku každému, komu není lhostejný osud jeho ulice, města či planety.

🌏 Nejsme lhostejné*í k okolnímu světu
- s programem Cesta Iniciativy pomáháme občanským iniciativám na jižním Kavkaze a v Ukrajině. Podporujeme rozvoj lidských práv, nezávislé žurnalistiky i ekologie a práv zvířat. V nesvobodných zemích se stavíme na obranu politických vězeňkyň*ů.

💜 Chceme fér společnost pro všechny
- s programem F*ÉRA vzděláváme veřejnost i instituce. Pořádáme workshopy o sexuální nauce či prevenci genderově podmíněného násilí. Pracujeme na výzkumech, vzdělávacích akcích i publikacích na téma genderově citlivé výchovy, které v českém vzdělávacím systém převážně chybí.

🤝 Chceme rozmanitý svět plný porozumění
- s programem Společně k rozmanitosti pomáháme nově příchozím cítit se zde jako doma. K tomu jim může pomoci nejen výuka češtiny, ale například také "buddy" program nebo komunitní akce, díky kterým se lépe a rychleji mohou sžít s novým prostředím a poznat se s místními lidmi. Na středních školách učíme jak předcházet šikaně i kyberšikaně.

🐓 Chceme svět bez utrpení
- s programem Za práva zvířat bojujeme za ochranu zvířat a informujeme veřejnost o realitě potravinářského průmyslu. Usilujeme o svět, kde jsou zvířata vnímána jako plnohodnotné bytosti, kde jsou respektovány jejich přirozené potřeby a kde nejsou držena v nedůstojných podmínkách velkochovů.

Všem těmto aktivitám se můžeme věnovat i díky podpoře našich dárkyň*ců. Přidejte se i vy!

Společně jsme NESEHNUTÍ.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

posláno

Radek Nečas
400 Kč

Těším se na knížku https://www.pabeni.cz/bez-balastu !

Jiří Sekera
500 Kč

Robíte skvelú prácu a ďakujem za možnosť byť s vami počas BarCampu!

Zuza Fialová
3 555 Kč

Dík za barcamp :)

Dárce
777 Kč

Zdař.

Jiř
2 000 Kč

Ráda vás aj někdy uvidím živě :))

Čechovská Lucie
500 Kč

Ať se daří! Díky!

Radek Vantuch
500 Kč

Krásné narozeniny!

Hana Stuchlík Kašpaříková
500 Kč

Ať se daří!

Jiřík
2 000 Kč

Díky za vaši práci!

Michaela Nedvědová
500 Kč