Mamma HELP, z. s.


Vzdělávání a výzkum Zdraví

Podpoř prevenci rakoviny prsu

Rakovinou prsu onemocní v ČR každým rokem více než 7000 žen. Pouze onemocnění zjištěné včas, tj. v počátečním stadiu, je dobře léčitelné. Přitom preventivních prohlídek využívá pouze 65 % žen. Mnoho žen také neví, jak provádět samovyšetření. Proto Mamma HELP již od roku 2004 šíří osvětu o této nemoci a dělá přednášky o prevenci.

Přispívám na prevenci rakoviny prsu!

Pomozte nám svou podporou i nadále realizovat bezplatné přednášky, workshopy a edukace a šířit tak důležité informace o prevenci rakoviny prsu.
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Přednášejícími jsou vyškolené edukátorky - bývalé pacientky. V roce 2017 jsme zrealizovaly 173 přednášek, a proškolily tak 2 764 posluchačů po celé ČR. Přednášky jsou pro školy a veřejné instituce poskytovány bezplatně.

Součástí preventivního programu je i projekt I am a Breastman, a  mé ruce jsou prevence. Jsou to často právě muži, díky kterým ženy přicházejí včas na vyšetření, které jim může zachránit nejen prs(a), ale také život…

Už od roku 2015 šíříme toto poselství mezi muže (i ženy) pomocí brožurky I am a Breastman a dlouhodobě se snažíme na našich přednáškách i edukacích aktivně oslovovat muže a poučit je o tom, jak mohou svým partnerkám pomoci při samovyšetření, čeho si všímat a kdy a jak se správně dotýkat!



Myslíte si, stejně jako my, že je prevence důležitá?
Podpořte nás, abychom tyto přednášky pro veřejnost mohly i nadále nabízet zdarma všem a všude.
Děkujeme.

Více informací o projektu včetně brožur Samovyšetření a I am a Breastman naleznete
ZDE. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu