Šance zvířatům, z.s.


Životní prostředí Zvířata

Kastrační program pro kočky

Staňte se kočičím andělem! Od roku 2015 kastrujeme v Libereckém kraji. Snažíme se zmírnit utrpení přemnožené kočičí populace. Ročně přijmeme desítky koček a koťat v nouzi. Jejich léčba, kastrace a další veterinární zákroky jsou finančně velmi náročné. Jsme vděčni za jakýkoliv příspěvek!

vybíráme od 27.1.2017

přispělo

114 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Šance zvířatům z Liberce aktivně kastruje po celém Libereckém kraji od roku 2015. Kastrujeme i v malých obcích, vesnicích, kde starostové odmítají řešení přemnožených koček financovat. Bohužel ne vždy na kastrace nebo následnou léčbu nemocných koček máme prostředky. 

Proč kastrovat?

Věty majitelů nekastrovaných koček jako "My jsme jim našli domovy..." nejsou argumentem. Každé kotě, kterému vy najdete domov, sebere domov kotěti na ulici. O koťata je zájem na jaře, po zbytek roku už příliš ne, právě protože se nasytí poptávka a ta koťata, která někteří majitelé neudají, jsou zabíjena nebo živoří na ulici. Dalším rozměrem je nebezpečí pro přirozený ekosystém. Kočky jsou totiž schopnými predátory s širokou paletou kořisti od hmyzu, drobné obratlovce, plazy, až po ptactvo nebo malé zajíčky.

Proč se kastrované kočky vypouští do původních lokalit?

Někdo lituje kočky, které vypouštíme zpět, avšak je obrovský rozdíl mezi kočkou, která zažije socializaci v prvních týdnech života, a mezi tou neochočenou. Divoké kočky jsou již neochočitelné a v zajetí trpí. I u koček, které se nechají pohladit a manipulovat se sebou, avšak jsou zvyklé žít roky na ulici, jsme zaznamenali, že dočasnou péči špatně snášejí. Uvědomme si také, že takových koček může být ve městě i stovky, zatímco my jsme soukromá organizace s omezenou kapacitou... Kastrace je humánním řešením utrpení přemnožených koček v ulicích i v útulcích. Také snižuje riziko přenosu nemocí, které se předávají pářením. Kastrované kočky si hlídají svou lokalitu a počet zvířat se nerozšiřuje.

Zde najdete odkaz na rozhovor ohledně našeho kastračního programu - odkaz zde

Z projektu také hradíme léčbu nemocných koček a koťat. Většinou jsou totiž odchycené kočky napadené parazity, mají svrab, záněty očí, jsou podchlazené, bojují s virozami nebo jsou zraněné. Ty, které odchází do adopcí, jsou předem také testovány na FIV, FeLV, panleukopenii, očkovány a čipovány.
Vážíme si vaší pomoci!



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Pro nalezeneho Vojtika☺️

Dárce
1 000 Kč

Držím palce

Dana Holatova
300 Kč

Moc děkujeme! <3

Šance zvířatům, z.s.

Drobný příspěvek :⁠-⁠)

Nikola Benediktová
150 Kč

Něco málo pro Janinku ❤️ a Vám velké díky! 🙏🏻🌻

Lenka Juncová
500 Kč

Moc děkujeme! <3

Šance zvířatům, z.s.

Díky za to co děláte.

Jaromír Šmahel

Moc děkujeme za podporu! 💜

Šance zvířatům, z.s.

Amálce i jejím koťátkům přeju už jen to hezké v jejich životě 🥰🙏🏻❤️ a Vám moc děkuju za Vaši práci 🌷

Lenka Juncová
1 000 Kč

Moc Vám děkujeme za štědrý příspěvek!

Šance zvířatům, z.s.

Pro kočičky 😉

Zuzana Benešová

Moc děkujeme 😻

Šance zvířatům, z.s.

Děkuji za péči o chlupáče , vlastně i nechlupáče

Karpíšková Monika

Díky za to, co děláte ♥

Lucie Nováková

My děkujeme, za štědrý příspěvek! 🤩💜

Šance zvířatům, z.s.

Děkuji, že pomáháte. Jsem vám vděčná. Doufám, že se Modrák zachrání.

Anna Sýkorová