Pomáháme lidem na útěku, z.s.


Rozvojová spolupráce

Pomáháme uprchlíkům přežít zimu na Balkáně

Bosna a Hercegovina se pro uprchlíky na Balkánské trase postupně stává dlouhodobější zastávkou. Postupně se koncentrují na místech s velmi různými podmínkami. V jednom regionu je možné najít prostory s komplexně zabezpečenými službami, na druhé straně jsou místa kde nepůsobí skoro žádná organizace a lidé přebývají v improvizovaných přístřešcích na poli. Vzhledem k nástupu zimy je cílem tohoto projektu zabezpečení nepostradatelné potřeby pro uprchlíky tak, abychom předešlí vzniku kritických a život ohrožujících situací. Váš dar bude proto použit především na nákup teplého oblečení a materiálu potřebnému ke zvládnutí dlouhodobého pobytu v chladném počasí. Děkujeme za váš zájem a ochotu pomáhat.

vybíráme od 3.12.2018
72 591 Kč

přispělo

50 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Hlavním cílem projektu je ochrana zdraví, a tedy prevence vzniku a šíření chorob a vzniku kritických až život ohrožujících situací způsobených dlouhodobým pobytem v chladném počasí.

V první fázi projektu nakoupíme a rozdistribuujeme základní objem humanitární pomoci a materiálu potřebného na úpravnu improvizovaných přístřešků tak, aby byly dostatečně přizpůsobené na zimu. Půjde především o teplé oblečení, obuv, deky a přikrývky.

V druhé fázi projektu se budeme soustředit na vytvoření dostatečných zásob materiálů na zimu, monitoring situace a okamžité poskytnutí pomoci v souladu s hlavním cílem projektu.

Pomoc budeme poskytovat na kritických místech v regionu Una-Sana v severozápadní Bosně a Hercegovině, které nejsou dostatečně pokryté působením jiných mezinárodních organizací nebo státních institucí.

Děkujeme za Váš zájem a ochotu pomoci!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Dobrá práce!

Dominik Brtna
500 Kč

Kousek pomoci lidem, děkuju vám.

Dana Pýchová
600 Kč

Děkuji za vaši práci. Je skvělé, co děláte, nenechte se odradit.

Zuzana Andělová

Těší mě, že můžu pomoct alespoň takhle.

BV

Díky!

Lucie Galčanová