Nadace ADRA - adventistická nadace pro pomoc a rozvoj


Lidé s postižením Sociálně znevýhodněné skupiny

Pomoc pro Michaelu Saktorovou

Michaela z Rakovnicka je 24letá aktivní, pozitivní a podnikavá studentka Klarova ústavu v Praze a touží po elektrickém polohovacím invalidním vozíku. Kvůli spastické kvadruplegické mozkové obrně a oční vadě je totiž odkázaná na pomoc druhých.

vybíráme od 21.7.2017
0 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Martina přesto úspěšně absolvovala obor keramické práce a nyní ve studiu pokračuje navazujícím tříletým oborem výrobce a dekoratér keramiky. Školní internát ani škola nejsou bezbariérové, a tak Míša bydlí v internátě Jedličkova ústavu. Denně se proto musí pohybovat na mechanickém vozíku mezi internátem a školou, což bez placené osobní asistence sama nedokáže. To je pro ni jak časově, tak finančně náročné. 

Díky elektrickému vozíku by Míša byla mobilnější, samostatnější, aktivnější v činnostech běžného života a mohla by si po dostudování splnit svůj sen – zařadit se do „obyčejného“ pracovního procesu, a tak mít časem i vlastní bezbariérový byt. Elektrický vozík, který stojí přes 180 tis. Kč, by navíc přispěl k její větší nezávislosti a k lepší možnosti projevit své schopnosti. Míše se podařilo získat od různých nadací a sponzorů už podstatnou část ceny vozíku. Ještě jí ale chybí 33 266 Kč, a proto se obrátila na nás.
 
Chtěli byste Míše pomoci i Vy? Svůj dar můžete poslat na účet 57333375/0300, VS 240. Děkujeme Vám.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu