13. prosince 2021 | Svět dárcovství

Tipy na smysluplné vánoční dárky

Vánoce jsou časem obdarovávání druhých. A to se týká nejen naší rodiny a přátel, ale i charitativních darů a plnění dobrých skutků. Pokud si nevíte s vánočními dárky rady a chcete, aby skutečně udělaly někomu radost, přinášíme vám inspiraci.

Skvělým nevšedním vánočním dárkem může být například Nocleženka, což je je poukaz v ceně 100 Kč, který jednomu člověku bez domova umožní strávit noc v teple.

Co takhle stát se Ježíškovým vnoučetem? Ježíškova vnoučata plní přání seniorům, kteří přišli o zájem vlastní rodiny nebo už ji nemají.

V Česku žije 25 000 lidí, kteří trpí roztroušenou sklerózou. Darujte jim Domovenku a pomozte jim strávit Vánoce doma. Domovenka zajistí hodinu péče odborníka a pomůže pacientovi k větší soběstačnosti.

Skvělým dárkem může být i žárovka. A ne jen tak ledajaká. Nyní si totiž můžete pro sebe nebo někoho z vašich blízkých adoptovat žárovku v Mahenově divadle. Stylově tak podpoříte Národní divadlo Brno a stanete se symbolickým majitelem jedné z žárovek z centrálního lustru Mahenova divadla.

Máte tip na projekt, který pomáhá, mohl by někomu udělat radost, ale v našem článku zatím chybí? Napište nám a my jej rádi do textu doplníme.

SYSTÉM DARUJME.CZ VYUŽÍVAJÍ

Armáda spásy Člověk v tísni Greenpeace Adra Lékaři bez hranic Dejme dětem šanci