17. dubna 2023 | Online fundraisingové tipy

Rozjeďte váš on-line fundraising s našimi workshopy!

Ať už se s Darujme.cz teprve seznamujete a v on-line fundraisingu teprve hledáte svou cestu nebo už jste dál a vedete své vlastní kampaně, připravili jsme pro vás velkou dávku inspirace. Své zkušenosti a know-how s vámi budou sdílet ti nejzkušenější z oboru na živých workshopech nebo on-line webinářích. Vyberte si a zaregistrujte se. Budeme se na vás těšit!

26. 4. 9:30-11:00 Darujme.cz – krok za krokem

on-line webinář, začátečníci 
Lektorka: Petra Lysá

Pro všechny, kteří jsou na Darujme.cz nováčky a teprve s ním začínají pracovat, máme spousty užitečných tipů. Krok za krokem se v Darujme.cz zorientujete a bude prostor také pro vaše dotazy.

Přihlásit se zde

 

27. – 28. 4. On-line fundraisingovým guru snadno a rychle (KAPACITA NAPLNĚNA) 

workshop naživo, začátečníci až středně pokročilí
Lektoři: Jan Gregor a Lukáš Hejna

Na tomto dvoudenním hyperpraktickém workshopu zjistíte, co si opravdu vzít pro online fundraising své organizace z dráždivě inspirativních případových studií, které všichni známe.

 

3. 5. 9:30-11:00 On-line fundraising: jak na to – praxe a zkušenosti  

on-line webinář, začátečníci a středně pokročilí
Lektor: Lukáš Hejna, ředitel fundraisingu Nadace Via

Představíme vám pár základních informací k on-line fundraisingu, které jsme všichni 1000x slyšeli, ale často se jich nedržíme. Ukážeme si data o darech, dárcích a kampaních pro inspiraci vašich vlastních kampaní a předáme zkušenosti z praxe. 

Přihlásit se zde

 

10.5. 9:30-11:00 On-line fundraising: tipy a triky a dárcovská data z Darujme.cz 

on-line webinář, středně pokročilí
Lektor: Lukáš Hejna, ředitel fundraisingu Nadace Via
 

Jak co nejlépe navázat vztah s dárci on-line? Jak Darujme.cz zapojit do e-mailové komunikace? Lukáš Hejna pro vás má další várku triků a tipů, jak dostat z Darujme co nejvíc.

Přihlásit se zde


17. 5. 10:00-11:30 5 principů LGLC* aneb jak na kontakty a konverze

registrace od 9:30
Kde: Nadace Via (Dejvická 9, Praha 6, 4. patro)
Lektor: Jiří Krupa,  konzultant kampaní, fundraisingu, mobilizace a engagementu

*LGLC = Lead Generation Lead Conversion, tzn. získávání kontaktů na nové příznivce a následná konverze nových i starých příznivců na dárce, ideálně pravidelné. 

Na živém workshopu s Jiřím projdete základní principy LGLC tak, které půjdou aplikovat i ve vaší organizaci. Otázky, názory a komentáře jsou vždy vítány. 

– Dozvíte se, že aby LGLC stálo za to, budete potřebovat nadchnout kolegy napříč organizací
– Zjistíte, že LGLC není jednorázový pokus, ale životní styl
– Zaryjete si do paměti, že základem je vždy mít nachystaný další krok pro práci se svými kontakty
– Pochopím, že to celé musí vypadat úspěšně, jinak se nový lidé nepřidají
– Přijmu fakt, že čím víckrát se zeptám, tím více dostanu 

Tento worskhop je určen pro začátečníky (omezená kapacita pro 23 lidí)
– osoby zodpovědné za online v organizaci (komunikace i fundraising)
– LGLC-curious osoby, které chtějí slyšet naprosté základy integrovaného kampaňování, mobilizace a engagementu
– Vedení organizací, které uvažují o strategických změnách směrem k „online“

Přihlásit se zde

 

24. 5. 10:00-11:30 Case study aneb jak LGLC* funguje v reálu

registrace od 9:30
Kde: Nadace Via (Dejvická 9, Praha 6, 4. patro)
Lektoři: Jiří Krupa, konzultant kampaní, fundraisingu, mobilizace a engagementu a Věra Staňková, vedoucí komunikace ve společnosti APERIO

Jak funguje LGLC v reálu se dozvíte přímo od fundraiserky a vedoucí komunikace Věry Staňkové ze společnosti pro zdravé rodičovství APERIO. Na aktuálních příkladech z praxe se dozvíte, co taková kampaň obnáší, co funguje a co naopak nefunguje. Workshop nebude jen o úspěchu, ale také o fuckupech a přešlapech. Věra bude se svou organizací zrovna uprostřed kampaně na záchranu poradny, proto ji přijďte podpořit. Přijďte si poslechnout její příběh a nastartovat ten svůj.
 

Tento worskhop je určen pro středně pokročilé a pokročilé (omezená kapacita pro 20 lidí)
– osoby zodpovědné za online v organizaci (komunikace i fundraising)
– LGLC-curious osoby, které chtějí slyšet naprosté základy integrovaného kampaňování, mobilizace a engagementu
– Vedení organizací, které uvažují o strategických změnách směrem k „online“ 

Příhlásit se zde

 

31.5. 10:00-11:30 Pokročilé funkce a novinky na Darujme.cz

on-line webinář, středně pokročilí
Lektorky: Petra Lysá a Adéla Vojáčková 

Společně projdeme pokročilé funkce Darujme.cz. Ukážeme vám například, jak efektivně filtrovat data, jednoduše vystavit potvrzení o daru nebo pracovat s UTM parametry, díky kterým si můžete lépe vyhodnotit úspěšnost vašich kampaní. Čas bude i na vaše dotazy.

Přihlásit se zde

 

14.6. 9:30-11:00 Excel – pokročilé funkce

navazující on-line webinář pro zájemce o pokročilé používání excelu
Lektorka: Petra Lysá 

Podíváme se na to, jak založit kontingenční tabulku a kontingenční graf a jak z nich vyčíst informace o darech a dárcích. Naučíme se pracovat s pokročilejšími funkcemi sumif, countif, když, svyhledat a ifna. Zjistíme také, jak na vlastní přehledy dat. 

Přihlásit se zde

 

1. – 2. 6. Česko-slovenská fundraisingová konference 

Největší fundraisingovou akcí tohoto roku v České republice bude dozajista Československá fundraisingová konference konaná letos v Praze. Co tu zažijete? Dva dny nabité inspirací, workshopy a přednášky top speakerů fundraisingového světa a setkáte se s více než 100 dalšími účastníky z Česka i Slovenska. Hrdým generálním partnerem konference je Nadace Via. A Darujme bude samozřejmě u toho. Těšíme se na vás!

Web konference

  

Naši lektoři a lektorky 

 

Adéla Vojáčková 

Adéla Vojáčková pracuje od roku 2012 v Nadaci Via, kde zastávala pozici filantropické manažerky ceny Via Bona, dobročinné aukce a stála u zrodu filantropického čtvrtletníku Umění Darovat. Od konce roku 2019 zde vede tým největší online dárcovské platformy v ČR Darujme.cz. Společně se svým týmem s radostí pečuje o více než 1000 organizací a své tipy a know-how vám předává na webinářích a workshopech.  

Petra Lysá 

Petra pracuje v týmu Darujme.cz a má tu na starosti technickou správu Darujme a komunikaci s programátory. Můžete se s ní setkávat také na podpoře, kde řeší vaše technické problémy a podněty. Excel a databáze jsou pro ni brnkačka a navíc o nich umí přehledně a strukturovaně mluvit. S Petrou si tabulky zamilujete! 

Lukáš Hejna 

Lukáš Hejna vede fundraising v Nadaci Via, kde se stará o major donors a spolupráci s firemními partnery. Dlouhodobě se věnuje online dárcovství jako konzultant a lektor, 7 let stál za největší online dárcovskou platformou v ČR – Darujme.cz, do které pod křídly Nadace Via tak trochu i nadále „fušuje“. O svém oblíbeném vztahovém individuálním fundraisingu říká: „Na fundraisingu mě baví především lidé a vztahy. Dar vnímám jako projev velké důvěry a mám radost, když se společnými silami daří měnit svět v místo, kde se dobře žije!“ 

Jiří Krupa 

Jiří má rád, když celá organizace táhne za jeden provaz. Nejradši se baví o e-mailech – jak je psát, aby k něčemu vypadaly, lidi klikali a organizace měla radost – a taky o integrovaných kampaních, telefundraisingu a pravidelném dárcovství. Kromě toho rád radí, jak dělat weby, které k něčemu jsou a hlavně k něčemu vedou. Často říká, že on sám nikdy nic moc nevymyslel, že má jen tendenci ty všudypřítomné rady od expertů přeměňovat v procesy, aktivity a akční kroky. Pracoval v Greenpeace a Amnesty, nyní se motá kolem Milionu chvilek. Běžně konzultuje více neziskovek naráz a je zapojen i do dalších (mezinárodních) projektů.  

Věra Staňková  

Fundraiserka a vedoucí komunikace ve společnosti APERIO s přímou, praktickou a aktuální zkušeností s LGLC fundraisingovou kampaní na záchranu poradny pro rodiče.
 

SYSTÉM DARUJME.CZ VYUŽÍVAJÍ

Armáda spásy Člověk v tísni Greenpeace Adra Lékaři bez hranic Dejme dětem šanci