9. listopadu 2017 | Svět dárcovství

Oslavte den dárcovství s Bárou, Michalem a Petrou!

Ať už se chystáte dobrovolničit, přispět finančně, či uspořádat kampaň, vězte, že spolu s vámi budou letos myšlenku Giving Tuesday šířit také tři slavní ambasadoři: spisovatelka a šéfredaktorka Harper´s Bazaar Barbara Nesvadbová, topmodelka a zakladatelka Happy Hearts Fund Petra Němcová a herec a moderátor Michal Kavalčík.

 
Bára Nesvadbová je vedle psaní a vedení časopisu činná i v neziskovém sektoru. Je totiž zakladatelkou Nadačního fondu Be Charity, který pomáhá handicapovaným lidem. Pomáhají příspěvky na léčbu, rehabilitaci, na koupi zdravotnických pomůcek a materiálu. Při příležitosti Giving Tuesday jakožto největšího svátku dárcovství se Bára rozhodla uspořádat dárcovskou výzvu. Svou výzvou chce co nejvíce přispět třem dětem – Elence, Valentýnce a Hynkovi. Jejich příběhy si můžete přečíst přímo na stránce Bářiny výzvy, kde je také můžete podpořit libovolnou částkou.

 

 
Dalším ambasadorem letošního Giving Tuesday je Michal Kavalčík. Do výzvy se rozhodl pustit po tom, co se kvůli úrazu nemohl několik týdnů hýbat. Spojil se s Výborem dobré vůle – Nadace Olgy Havlové a svou výzvu věnuje Vaškovi, který trpí svalovou dystrofií. Protože mu jeho nemoc způsobuje postupné ochabování svalstva, potřeboval by nový elektrický vozík, který lze ovládat pouze ústy. Informace o tom, jak Vaškovi umožnit alespoň trochu svobodný pohyb, najdete v Michalově výzvě.

 

 
Poslední ambasadorkou „nejštědřejšího dne v roce“ se stala Petra Němcová. Petra již od roku 2005 vede organizaci Happy Hearts Fund, která pomáhá v oblastech postižených přírodními katastrofami. Happy Hearts staví v různých koutech světa školy, jejichž prostřednictvím podporuje nejen děti, ale i celé komunity. Před nedávnem postavili dvě nové školy v Nepálu, které by potřebovaly vybavit tabulemi, lavicemi a učebnicemi. A právě tomu chce Petra svou výzvou pomoci. Vybavená škola je totiž investicí do vzdělání pro celé generace dětí.

 
Tohle jsou tři příklady výzev, které se konají při příležitosti Giving Tuesday. Láká vás pustit se do dárcovské výzvy? Přemýšlíte, jak jinak by se dal Giving Tuesday oslavit? Už neotálejte a dejte se do toho! Všechny informace najdete na www.giving-tuesday.cz a inspirovat se můžete na facebookových stránkách Giving Tuesday Česko a Darujme.cz.

SYSTÉM DARUJME.CZ VYUŽÍVAJÍ

Armáda spásy Člověk v tísni Greenpeace Adra Lékaři bez hranic Dejme dětem šanci