27. dubna 2017

Již 47 dárcovských výzev a 2 x více darů než loni. Dárcovství na Darujme.cz roste!

V lednu 2017 jsme za podpory Nadace Vodafone Česká republika spustili nové Darujme.cz, které nabízí dárcům i neziskovým organizacím mnohem více. Ať už se jedná o dárcovské výzvy, kdy lidé – ambasadoři neziskovek, slaví či běhají pro dobrou věc. Nebo dárcovské stránky k projektům, na které organizace žádají o podporu.

My v kanceláři Darujme.cz vidíme čísla o dárcovství. A první čtvrtletí nám v číselné podobě přineslo jeden krásný příběh. Příběh, jenž se stal nejen díky lidem, kteří se rozhodli darovat, ale i díky skvělým fundraiserům z neziskovek, kteří získávají podporu na nejrůznější projekty pro dobrou věc. Děkujeme Vám! První čtvrtletí přineslo darovanou částku v hodnotě vyšší než 10 milionů Kč, což je 130% nárůst oproti stejnému čtvrtletí roku 2016.

Ptáte se proč a co za tím stojí? Chuť lidí darovat a podporovat věci kolem sebe roste! A rovněž chuť pomoci jinak, novým způsobem! Dárcovské výzvy se zkrátka „rozjely“ ve velkém stylu. Ke konci března 2017 již 47 ambasadorů získalo pro prospěšné projekty částku v hodnotě téměř 500 000 Kč. Gratulujeme a děkujeme, skvělá práce!


Jedním z ambasadorů a skvělých příkladů dárcovských výzev je David, který právě zdolává Mount Everest. David se rozhodl svou náročnou akci spojit s dobrou věcí, a podpořit tak skupinu mladých lidí z Nového Jičína a jejich budování cyklo-trailů v podobě Čertových stezek. Tahle organizace a především parta skvělých lidí věří, že stezky mají magickou moc měnit jak životy lidí, tak i život celého regionu. Přivedou děti do přírody, ke sportu, naučí je stezky stavět a starat se o ně. Dospělým nabídnou skvělé místo na sport a relaxaci po rušném pracovním dni. Jsou místem pro setkávání stejně zapálených lidí. Do regionu přináší takovou formu turistického ruchu, za kterou jsou lidé ochotni přijíždět a trávit zde svůj volný čas i se svými rodinami. Vytvářejí příležitosti pro další rozvoj regionu a mají moc vytvořit z „ospalé díry“ místo plné života a nadšených, spolupracujících lidí. Místo, kde stojí za to žít.

SYSTÉM DARUJME.CZ VYUŽÍVAJÍ

Armáda spásy Člověk v tísni Greenpeace Adra Lékaři bez hranic Dejme dětem šanci