2. listopadu 2020 | Online fundraisingové tipy

Fenomén jménem podcasting v neziskovém sektoru

O tom, že se v Česku podcasty staly fenoménem, není dnes již pochyb. Mluvené slovo v této formě je skvělým způsobem, jak předat informaci do uší a hlav posluchačů. V tramvaji, metru, při jízdě v autě nebo doma při vaření či odpolední siestě. Náš čas je drahý, a tak se snažíme spojit příjemné s užitečným a zapojit hlavu i v momentech, kdy bychom ji mohli mít vypnutou.

Petra Joklová, ředitelka spolku CRM pro neziskovky a autorka projektu Podcast pro neziskovky se právě skrze podcasty snaží přiblížit svět neziskových organizací dárcům a dobrovolníkům, kteří chtějí přispět svou troškou do mlýna.

Chceme lidem z neziskových organizací předat příběhy a know-how jejich kolegů. Ukázat příklady dobré praxe, kterými se mohou inspirovat. Oslovujeme ale širší komunitu posluchačů, potenciálních dobrovolníků i dárců, které podcast inspiruje v tom, jaké organizace mohou podpořit,” říká Petra.

Prostor v éteru pro české i slovenské neziskovky

Předpokladem úspěšného fundraisingu je i správná komunikace vašich projektů. Podcast proto může být, hlavně s blížícími se svátky, ideálním způsobem, jak o sobě dát vědět vašim potenciálním dárcům.

Podcast pro neziskovky najdete na Soundcloudu, Spotify, Apple Podcasts, a také v katalogu České podcasty. Nabízí formáty přímo na míru o délce 15 minut (představení organizace) až jedna hodina (profilový rozhovor). Vaší představivosti a kreativitě se ale meze nekladou. Zvolit můžete krátké úderné představení vašeho projektu nebo kampaně na Darujme.cz nebo třeba vícedílný seriál o vaší organizaci. V případě zájmu kontaktujte přímo Petru Joklovou: petra.joklova@crmproneziskovky.cz.

SYSTÉM DARUJME.CZ VYUŽÍVAJÍ

Armáda spásy Člověk v tísni Greenpeace Adra Lékaři bez hranic Dejme dětem šanci