Markéta Bašusová: Dárcovská výzva pro projekt Naděje pro dětskou duši

Mondi Štětí dává NADĚJI pro dětskou duši

vybíráme od 18.10.2023
7 500 Kč
vybráno 15 % z 50 000 Kč

přispělo

14 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Vyzývám všechny kolegyně a kolegy „POJĎME SPOLEČNĚ PODPOŘIT DĚTI S PSYCHICKÝMI PROBLÉMY“ prostřednictvím sbírky NADĚJE pro dětskou duši. 
NADĚJE poskytuje pomoc dětem s psychickými problémy prostřednictvím Centra duševního zdraví v Terezíně. Tam mohou přijít děti ve věku 7-18 let a požádat o pomoc když se necítí dobře. Například mají problémy se šikanou nebo s anorexií nebo s diagnózou ADHD a dalšími. 
 
NADĚJE se v Centru duševního zdraví snaží vytvořit takové podmínky, aby se děti cítily v bezpečí a přicházely s důvěrou. Pro to je potřeba Centrum vybavit patřičným nábytkem, terapeutickými pomůckami a průběžně proškolovat pracovníky. 
 
Pojďte přispět k tomu, aby děti měly dobré podmínky pro léčení své nemocné duše a přispějte na provoz Centra v Terezíně a budování nových center v Chomutově a Žatci. 
NADĚJE
Psychických problémů u dětí a mládeže stále přibývá. Včasná odborná pomoc má zásadní význam při prevenci zhoršení situace u dítěte a zabránění myšlenkám na sebevraždu. Podpořte naše Centra duševního zdraví, abychom společně zajistili včasnou a kvalitní pomoc dětem s bolavou duší.
Naše Centrum duševního zdraví v Terezíně ročně pomůže 70 dětem a dospívajícím v okrese Litoměřice. Vzhledem k vysoké poptávce po službě otevřeme na začátku roku 2024 další dvě nová Centra v Chomutově a Žatci. Tímto rozšířením ročně zlepšíme život více než 150 dětem a jejich rodinám, které by jinak čekaly na odbornou podporu až půl roku.

Bezplatnou podporu poskytujeme dětem a dospívajícím od 7 do 18 let. Nejvíce našich klientů je ve věku od 14 do 15 let. Jedná se o období, kdy teenageři hledají sami sebe a často se u nich vlivem různého napětí a stresu mohou objevit psychické problémy. Konkrétně pomáháme jak dětem, které již mají diagnostikováno duševní onemocnění, mají svého psychiatra, a jsou v procesu léčby, tak rovněž dětem, které jsou ohroženy tím, že by u nich mohlo propuknout duševní onemocnění. V obou případech nabízíme socioterapeutickou podporu dítěti i rodičům, neboť náročná situace nezletilého se promítá do fungování celé rodiny. 

U našich klientských dětí nejčastěji řešíme následujícími problémy: poruchy osobnosti, sebepoškozování a sebevražedné tendence, poruchy příjmu potravy, deprese a úzkosti, závislost na sítích, šikana, poruchy chování či problémy se sexuální orientací.

Výtěžek ze sbírky zajistí pokrytí chybějících nákladů na provoz a školení pracovníků našich Center a přispěje ke zlepšení dostupnosti a kvality našich služeb. Děkujeme.

Ať to vyjde.

Dárce
500 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
NADĚJE, projekt: Naděje pro dětskou duši