Petr Lukavec: Dárcovská výzva pro projekt Hezké vzpomínky - kampaň

Já už mám hezkých vzpomínek kupu. Darujme je i ostatním.

vybíráme od 8.12.2022
12 000 Kč
vybráno 120 % z 10 000 Kč

přispělo

14 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Přátelé a kamarádí, kolegové, ale i vy ostatní, kteří sem zavítáte. Za necelý 14 dní budu mít narozeniny. Jelikož už jsem starý bručoun (jenom občas :)) co všechno má a vlastně nic nepotřebuje, rozhodl jsem se letos podpořit dobrou věc a vás k tomu vyzvat také. Místo letošních dárků prosím pošleme společně nějaké penízky na neziskovku Dům Tří Přání.
Před nějakou dobou mě oslovila nezisková organizace Dům Tří Přání a já tak vystoupil v jejich spotu. Co je to vlastně  za projekt a proč po vás žádám peníze? Vzpomínky na dětství mají zásadní vliv na celý náš další život. Naše dětství rezonuje v dospělosti v každém z nás. Jsou vzpomínky, ke kterým se rádi vracíme, které nás posilují v obtížných chvílích, přinášejí nám radost. Mnoho ohrožených dětí má ale jen omezenou možnost vzpomínat na své dětství jako na něco hezkého. V každé obvyklé třídě základní školy jsou tak možná 2 nebo 3 takovéto děti! No a proto tady je právě organizace Dům Tří Přání, která dětem vrací radost ze života. Tak trošku vím o čem mluvím i já totiž těch vzpomínek z dětství tolik nemám, jen pár těch opravdu nejsilnějších. A tak chci, aby se to dělo dětem co nejméně. No a co proto můžu udělat jednoduššího, než vyzvat své přátele, kolegy a nebo kamarády aby se ke mě připojili.

Proto vás prosím. Nedávejte mi letos lahev dobrého rumu nebo archivního vína a pošlete nějakou kačku na tuto skvělou organizaci. Místo mojí kocoviny, tak uděláte dobrý skutek a to se v období Vánoc počítá dvojnásob :) Nejmenší částku jsem tam dal 150 Kč za to si dneska nedáte ani oběd a maximálně tak tři piva v hospodě. To se pro jednou dá obětovat ne?
Dům tří přání
Kampaní HEZKÉ VZPOMÍNKY poukazujeme na to, jakou zásadní měrou ovlivňují vzpomínky na dětství celý náš další život. Naše dětství rezonuje v dospělosti v každém z nás. Jsou vzpomínky, ke kterým se rádi vracíme, které nás posilují v obtížných chvílích, přinášejí nám radost. Mnoho ohrožených dětí má ale jen omezenou možnost vzpomínat na své dětství jako na něco hezkého. Ohrožených dětí ve společnosti navíc každoročně přibývá. Každé 12. dítě v ČR je ohrožené a potenciálně traumatizované tím, co prožívá doma nebo ve škole. V každé obvyklé třídě základní školy jsou tak možná 2 nebo 3 takovéto děti! Nejsmutnější je, pokud je pro dítě situace až tak k neunesení, že sáhne k dobrovolnému odchodu ze života. Ročně se tak rozhodne 40 dětí. Darujte ohroženým dětem šanci na lepší vzpomínky!
Ohroženým dětem, které se ocitnou v těžké životní situaci, pomáhá organizace Dům tří přání už přes 20 let. Za tu dobu jsme zlepšili život více než 4000 rodinám s dětmi.  Dle našich zkušeností odborná práce s celou rodinou má příznivý vliv na životní situaci až 85 % dětí. Naším cílem je, aby děti mohly vyrůstat ve své rodině a v podmínkách, které pro svůj zdravý vývoj potřebují, a na své dětství měly hezké vzpomínky, navzdory těžkostem, které musela jejich rodina překonat.


Poskytujeme terapeuticky zaměřené služby ohroženým dětem (0 -18let), které trápí např. rodičovské konflikty, krize v rodině, neshody s vrstevníky, šikana, sebepoškozování, traumatické zážitky, duševní onemocnění dítěte nebo rodiče apod.
Dětem u nás pomáhají multidisciplinární týmy tvořené sociálními pracovníky, speciálními pedagogy, rodinnými terapeuty, psychology, zdravotními sestrami a psychiatrem nabízejí služby pro děti i jejich rodiny ve čtyřech zařízeních ambulantně terénních (Centrum pro rodiny Delta, Centrum pro děti Mezipatro, Centrum rodinné terapie Horizont a Centrum duševního zdraví pro děti a adolescenty Praha) a v jednom zařízením s pobytovou službou – Dům Přemysla Pittra pro děti.  

Výtěžek ze sbírky pokryje chybějící náklady na provoz a mzdy pracovníků našich center a umožní zkvalitnění a větší dostupnost našich služeb. Děkujeme!

Podpořte Dům tří přání a přispějte tisícům ohrožených dětí na lepší vzpomínky.

Ráda jsem přispěla, všechno nejlepší, Péťo. :)

Sára Kadlecová
150 Kč

Jsem pyšná na tohohle chlapáka se srdcem na pravém místě. Děkuji, že jsi, jaký jsi a všechno nejlepší k narozeninám!

Zdeňka Kadlecová
1 000 Kč

Vsechno nejlepsi, Puky☺️❤️

Veronika Jaroscakova Austova

správná věc se musí podpořit :)

Václav Kalina
300 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Dům tří přání, projekt: Hezké vzpomínky - kampaň