Pavel Šmíd: Dárcovská výzva pro projekt FOKUS Vysočina

Projekt bazální stimulace

vybíráme od 18.8.2021
1 240 Kč
vybráno 6 % z 20 000 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Finanční pomoc modernizaci vybavení pro bazální stimulaci denního stacionáře v Chotěboři v rámci pochodu Mezi Dvěma Světy
Denní stacionář potřebujeme dovybavit nezbytnými pomůckami pro to, abychom mohli plně poskytovat somatickou, vestibulární a vibrační stimulaci, které jsou důležité zejména pro klienty s tělesným a vícenásobným postižením, kteří intenzivně vnímají a pozitivně reagují na tento druh senzorických podnětů.
Somatická stimulace poskytuje našim klientům potřebné smyslové podněty, přispívá ke zklidnění, rozvíjí pozornost a soustředění a probouzí zájem o okolní svět.
Vibrační a vestibulární stimulace u našich klientů rozvíjí koordinaci pohybů, rovnováhu a prostorové vnímání. Rozvíjejí celkovou obratnost, jemnou a hrubou motoriku, poskytují taktilně haptickou stimulaci, která zlepšuje úchop a tím i samostatnost klienta v základních sebe obslužných činnostech (oblékání, stravování, hygiena).

Pomůcky využijeme jak při bazální stimulaci a celkové senzomotorickou stimulaci klientů, tak při individuálním cvičení a celkové senzorické stimulaci.
Fokus Vysočina, z. ú.
Naším posláním je podporovat lidi s duševním onemocněním, případně jiným hendikepem, v posílení jejich samostatnosti a sebedůvěry tak, aby mohli vést plnohodnotný život podle svých představ. Naše služby poskytujeme ve čtyřech městech a přilehlých oblastech - v Havlíčkově Brodě, Hlinsku, Chotěboři a Pelhřimově.
Také věříte, že duševní zdraví je pro spokojený a naplněný život zásadní? Jsme rádi, že to vidíte stejně jako my, a chcete s námi pomáhat. Lidé s duševním onemocněním často potřebují někoho, kdo při nich bude stát na cestě k samostatnosti a sebedůvěře.

A právě to děláme už přes třicet let. 

Podporujeme naše klienty v tom, co je pro ně v danou chvíli nejdůležitější. Ať už potřebují překlenout náročné období, zlepšit některé dovednosti nebo se více začlenit tím, že najdou svou specifickou roli v rodině nebo komunitě. Naši pracovníci klienty vedou, aby si ujasnili, co je jejich cílem a jak se k němu přiblížit.

Osvětou i dalšími projekty přispíváme k tomu, aby péče o duševní zdraví získala přední místo v životě každého z nás, a aby se duševně nemocní nemuseli za svou zkušenost stydět, ale naopak s ní žít naplněný život.

Kromě toho poskystujeme také další služby:
  • jedno z pilotních Center duševního zdraví v rámci Reformy psychiatrické péče ČR, a to v Havlíčkově brodě, kde spojili své síly naši sociální pracovníci se zdravotníky Psychiatrické nemocnice, a společně tak pomáhají lidem s duševní nemocí léčit se v přirozeném prostředí
  • komplex pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením Bludiště v Chotěboři
  • čtyři Dobrovolnická centra, která zapojují dobrovolníky v nejrůznějších organizacích do pomoci lidem, kteří to potřebují
Děkujeme vám za podporu, díky které můžeme profesionálně i lidsky pomáhat duševně nemocným i jinak hendikepovaným lidem.

Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Fokus Vysočina, z. ú., projekt: FOKUS Vysočina