Slezská diakonie


Děti, mládež, rodina Osvěta a poskytování informací

Sociální služby srozumitelně pro všechny generace

Podpořte naši propagační činnost v oblasti sociální práce. Realizujeme aktivity, díky kterým mohou lidé najít snadno a rychle pomoc v nelehkých životních situacích. Působíme i na mladou generaci. Snažíme se ukázat svět sociálních služeb atraktivním a přiblížit je mladým lidem a podpořit tak jejich porozumění pro vzájemnost, pomoc a komunitní soudržnosti.

vybíráme od 8.3.2023
0 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Projekt MOZAIKA prohlubuje komunitní soudržnost, zapojuje i mladé lidi do diskuse k aktuálním tématům a podněcuje k vnímání podstavy a důležitosti poskytování sociálních služeb. 

Každý díl přináší veřejnosti formou videí, rozhovorů a příběhů informace o sociálních službách v takové podobě, aby byly srozumitelné a každý věděl, na kterou službu se může obrátit, a kterou může využít v případě, že se sám nebo jeho blízký dostane do obtížné životní situace. Každý, kdo má základní přehled o možné pomoci může i v případě potřeby nabídnout pomocnou ruku dalším lidem.  

Na konkrétních příbězích lidí přinášíme v každém díle MOZAIKY náhled na konkrétní sociální službu, přibližujeme, jak služba probíhá, pro koho je určená. MOZAIKA se skládá z různých formátů, video a fotografie ukazují emoce a příběhy, v podcastu s vedoucím služby hovoříme o daném tématu do podrobností a z širší perspektivy. Každý díl pořadu je distribuován v rámci úřadů měst a obcí a do škol v rámci krajů, kde Slezská diakonie působí. 

Díky spolupráci s influencerem se informace o sociálních službách mohou dostat i mezi mladé lidi, kteří se učí porozumět světu sociálních služeb, vzájemnosti, pomoci a komunitní soudržnosti. Díky Vašim darům můžeme rozvíjet a využívat inovativní nástroje komunikace, aby mladí lidé vnímali důležitost sociální služeb.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu