BONA o.p.s.


Sociálně znevýhodněné skupiny Zdraví

Výtvarné potřeby pro arteterapii, co léčí duši

Tvořivý proces je léčivý. SKUPINOVOU ARTETERAPII VYUŽÍVÁME JAKO TERAPEUTICKÝ PROSTŘEDEK, KTERÝ LIDEM SE ZKUŠENOSTÍ S DUŠEVNÍM ONEMOCNĚNÍM NAPOMÁHÁ V LÉČEBNÉM PROCESU. Pomáhá reflektovat pocity a emoce, zvědomit a vyjádřit to, co je tíží, a to v bezpečném prostředí skupiny. Společné sdílení a podpora přináší nový pohled a s tím spojené hlubší poznání sebe sama. DARUJTE VÝVARNÉ POTŘEBY, OSTATNÍ ZVLÁDNEME MY!

Arteterapie léčí

POMÁHÁTE MĚNIT ŽIVOT K LEPŠÍMU
8 250 Kč
vybráno 55 % z 15 000 Kč

přispělo

15 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Arteterapie využívá výtvarný projev jako hlavní prostředek poznání a ovlivnění lidské psychiky. Pomocí ní bychom chtěli pomoci našim klientům a klientkám při léčbě somatických projevů, překonávání strachů, zvládání životních změn (ztráta partnera, zaměstnání...) a především snaze o porozumění sobě a druhým.

"Arteterapie mi pomáhá, vždycky se vymaluju ze všech splínů a zlepším si náladu. Přišla jsem opravdu úzkostná a teď odcházím v pohodě. Líbí se mi moc váš přístup. Při rozboru obrázků vždycky trefíte, co cítím. Pro mě to je za poslední rok jedna ze dvou věcí, která mi neskutečně pomohla s mojí úzkostně depresivní poruchou. Arteterapie mě hodně zvedá nahoru."


V praxi se ukazuje, že skupinová arteterapie je dobrým podpůrným nástrojem v léčebném procesu. Výtvarné vyjádření napomáhá k pochopení vlastních emocí, odhalení silných stránek a sebepřijetí.

Výhodou skupiny je taky možnost společného sdílení s ostatními, vzájemná reflexe, porozumění a podpora. Tím vším se lidem se zkušeností s duševním onemocněním umožňuje vytvářet si nový pohled na dění ve svém životě a s tím spojené hlubší sebepoznání.


POMÁHEJTE LÉČIT DUŠI - DARUJTE VÝTVARNÉ POTŘEBY

Z vašich příspěvků nakoupíme: 
  • temperové barvy
  • vodovky a anilinky
  • tuše
  • štětce
  • papíry
  • a další výtvarné potřeby
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Drzim palce! 🎨

Tereza Kvapil Baudišová
300 Kč