ANO, ANO


Lidé s postižením Sport a volný čas

OKOLO MĚSÍCE PRO DÁJU A ALEX

Ve spolupráci s klukama z BIKE HERO jsme si pro milovníky ultra bikování připravili neopakovatelný zážitek BIKE HERO – OKOLO MĚSÍCE. Jeho cílem by za jediný den “objet“ společně Měsíc (10.921 km). Druhým neméně důležitým posláním této charitativně bikové výzvy je doslova “vystřelit” Alex a Dáju na Měsíc. Výzvou BIKE HERO - OKOLO MĚSÍCE společně podpoříme Alex a Dáju. Naším cílem je vybrat 80 000 Kč a na konci celé akce, předat každé z dívek šek v hodnotě 40 000 Kč. Pro aktivní a sportovně laděné dárce, máme speciální možnost jak také získat finisherský multifunkční šátek OKOLO MĚSÍCE. Pokud přispěješ do sbírky a zároveň nám zašleš log, že jsi dokázal do konce této sbírky ujet vzdálenost min. 170 km za 24 hodin, máme pro tebe památku na naši akci v podobě multifunkčního šátku. Je jen na tobě jakou trasu si ve svém okolí zvolíš.

OKOLO MĚSÍCE PRO DÁJU A ALEX

Výzvou BIKE HERO - OKOLO MĚSÍCE společně podpoříme Alex a Dáju. Naším cílem je vybrat 80 000 Kč a na konci celé akce, předat každé z dívek šek v hodnotě 40 000 Kč.
80 000 Kč

přispělo

69 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Ve spolupráci s klukama z BIKE HERO jsme dali dohromady výzvu pro bikery s názvem OKOLO MĚSÍCE. V počtu 48 bikerů jsme se postavili před těžkou terénní trať. Speciálně inovovaná trasa podniku BIKE HERO měla tento den extrémnější parametry. Délku 170 km a převýšení přes 4000 metrů. 

Společnými silami jsme chtěli pokořit vzdálenost 10.921 kilometrů. Právě tolik totiž činí obvod Měsíce. 


Všichni do jednoho jsme přispěli holkám, brzy ráno vstali a vyrazili na trať i přes všudypřítomné bahno a hrozící noční bouřku. Bouřka přišla v devět večer a byla šílená. Jen 22 z nás přes ni dojelo do cíle ve stanoveném limitu 24 hodin. Někteří z nás vzdali jen pár kilometrů od cíle. Bylo to těžký. Ty nejstatečnější z nás trať pokořili i v tunách bahna a potocích vody, co se tvořily na cestách. Ano, Měsíc se nám objet nepodařilo. Chybělo nám více takových... super magorů. ;)Ale mákli jsme si pořádně a do překonání tratě dali všechno. Ti z nás, co dojeli, našlapali 3740 km a Měsícem projeli skrz (průměr Měsíce má 3 475 km).Teď je naším přáním, abyste se zapojili i vy. Abyste spolu s námi pomohli holkám k jejich snům. A společně jsme je zvládli “vystřelit” na Měsíc. Protože to je náš hlavní cíl. S tímto cílem jsme na trati bojovali.

Co si dívky přejí? V čem jim naše snažení pomůže?

Alex, 13 let, si přeje mít možnost v zimě sportovat a jet se svými spolužáky na lyžák.


Ahoj. Jmenuji se Alex. Ráda se směju a sportuju. Mám vrozenou vadu pohybového aparátu a páteře. Proto mě od narození provází kolečko operací a rehabilitací. Ale i přes všechny limity miluju pohyb. Nerada se vzdávám a snažím se makat co to jde. Mým snem a cílem je reprezentovat Českou republiku na mezinárodních závodech a na paralympiádě. Konkrétně v plavání, na handbiku, a snad i v triatlonu. Spoustu lidí už mě v minulosti na mé cestě podpořilo a o to více mi záleží na tom, abych je nezklamala. V létě intenzivně plavu a jezdím na handbiku. V zimě mimo plavání moc možností nemám. S dopomocí jsem zkoušela lyžovat na monoski a obrovsky mě to bavilo. Ale bohužel, abych skutečně mohla lyžovat, musela bych mít monoski speciálně upravenou pro svou neohebnou nohu. Navíc, kdybych měla monoski, mohla bych jet na lyžák a jiné akce se svými spolužáky. To bych si moc přála, protože jinde a jinak s nimi skoro sportovat nemůžu. 

Daniela Málková, 17 let, si přeje se co nejvíce osamostatnit a naučit se vařit.

Ahoj. Jmenuji se Dája. Když mi byly čtyři roky, zjistili mi doktoři myopatii. Myopatie postihuje strukturu kosterních svalů. Jedná se o genetické onemocnění, které se projevuje postupným ochabováním svalstva. Ráda trávím volný čas s kamarády a kreslím. Teď při covidu to ale bylo všechno složitější. Měla jsem ještě omezenější možnosti než normálně. Rehabilitace, které jsem navštěvovala, musely být zavřené. Můj sen se osamostatnit se proto odsunul. Studium a samostatné bydlení na internátě v Janských Lázních se změnilo na domácí online výuku. Chtěla bych vařit a vést dospělý život, ale doma se ke kuchyni nedostanu kvůli vozíku. Mým velkým snem je být samostatná a naučit se vařit a péct. Vybrané peníze mi přispějí na bezbariérovou kuchyň. 







Pro aktivní a sportovně laděné dárce, máme speciální možnost jak také získat finisherský multifunkční šátek OKOLO MĚSÍCE. Pokud přispěješ do sbírky a zároveň nám zašleš log, že jsi dokázal do konce této sbírky ujet vzdálenost min. 170 km za 24 hodin, máme pro tebe památku na naši akci v podobě multifunkčního šátku. Je jen na tobě jakou trasu si ve svém okolí zvolíš. 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Vstupné, povídání s Peggy v pivovar Záhlinice 11/03/22

Jan Přinosil
12 500 Kč

Ať se vaše sny vyplní!! Vendy a Péťa

Vendy a Petulka Dockalovi

Držím palce nech sa Vaše priania splnia a prajem veľa síl.

Ján Maďar
1 500 Kč

Doufám, že se holkám bude dařit. Fandím jim a držím palce.

Radim Mach

Fajn akce s fajn nápadem a s fajn lidmi.

Róbert Mirdala
495 Kč

Vystřelení Alex a Dáji na měsíc!

Tomáš Hradecký
1 000 Kč

At se vam splni vase prani…

Martin
1 690 Kč

Alex a Dáje zdar

Antonín Müller
800 Kč

Peggy, krásná výzva, krásný počin - za Kolo pro ADAMA do toho jdeme rovnou 4násobně 💛

Martin Souček
495 Kč

Ahoj, doufám že se vše vydaří a holkám pomůžeme 👍 Na viděnou pod Karlštejnem!!!

Korďas