ParaCENTRUM Fenix, z.s.


Lidé s postižením Sociálně znevýhodněné skupiny

Roztáčíme GIVING TUESDAY!

„Mám si vzít helmu?“ „Mám se připoutat?“ „Měl bych řídit odpočatý.“ Také už vám někdy hlavou prolétla podobná myšlenka? Některým našim klientům také. Týdně v ČR přibudou 4 lidé s poškozenou míchou, to je přes 200 nových vozíčkářů ročně! Právě Vaše malá rozhodnutí mění život – ať ten Váš, Vašich blízkých nebo lidí na vozíku. Roztočte GIVING TUESDAY 2020 svým dobrým skutkem!

vybíráme od 18.11.2020

Roztáčím GIVING TUESDAY!

5 500 Kč

přispělo

15 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Víte, co potřebuje člověk, který nemůže hýbat nohama? 
Není to jen o zdolání schodů. Takový člověk potřebuje například pravidelně cvičit, aby se zbavil bolestí. Potřebuje pomoci při natrénování běžných denních činností spojených se sebeobsluhou, hygienou, oblékáním a stravováním. Pomoci při nastavení správného sezení na vozíku pro jeho efektivní ovládání a vyvarování se bolestivým prosezeninám. To vše doprovází mnoho dalších zdravotních komplikací.

Jsou to právě i malá rozhodnutí, která mají velký dopad. Pomozte i Vy a roztočte s námi Giving Tuesday 2020!
GivingTuesday je světovým dnem štědrosti a dobrých skutků. Je to den, kdy se po celém světě oslavují dobré skutky a šíří dobro. 

••• Jak můžu pomoci? ••• 


– Pečlivě zvažujte svá rozhodnutí a buďte opatrní.
– Šiřte povědomí o nezbytnosti prevence poranění míchy sdílením odkazu na tuto stránku. Sdílejte některý z příběhů uveřejněných na webu Roztáčíme.cz.
– Přispějte v rámci Giving Tuesday na činnost či konkrétní službu ParaCENTRA Fenix, které poskytuje pomoc hendikepovaným.

Šiřme povědomí o těchto rizicích a tím předcházejme fatálním následkům.


 

Právě malá rozhodnutí mění život – ať ten Váš,  Vašich blízkých nebo lidí s hendikepem.
 

#GivingTuesday #GivingTuesdayCZ #UNselfie @pcfenix.cz

Příspěvkem 200 Kč zajistíte 1 hodinu osobní asistence.  Osobní asistent zjednodušují život při běžných denních činnostech, pomůže se sebeobsluhou, hygienou, oblékáním a stravováním. Doprovodí k lékaři, na nákup, úřad, za sportem i za kulturou. Vypomůže s chodem domácnosti i při péči o rodinu.
Příspěvkem 400 Kč zajistíte hodinu rehabilitace. Rehabilitace jsou podpůrné a velmi důležité aktivity, pomáhající k odstranění bolestí, křečí a prosezenin, které jinak trvale narušují možnost běžného života a pravidelného zapojení se zpět do pracovního procesu. Zahrnují také nácviky soběstačnosti (sebeobsluha denních činností – osobní hygiena, oblékání, příprava stravy, nebo přesuny do auta apod.).
Příspěvkem 1 000 Kč zajistíte 1x komplexní vyšetření sedu a nastavení vozíku pro jeho efektivní využívání. Správný sed je jedním ze základních předpokladů pro zdravý a spokojený život člověka na vozíku.
Příspěvkem 5 000 Kč zajistíte pokrytí nákladů bezbariérové přepravy na jeden celý týden, všem klientům ParaCENTRA Fenix, využívající této služby.
Příspěvkem 25 000 Kč zajistíte uskutečnění 10ti preventivních přednášek na školách pro 400 žáků.

Pošlete DMS ve tvaru níže, protože každý příspěvek pomáhá:
DMS ROZTACIME 30
DMS ROZTACIME 60
DMS ROZTACIME 90
na tel. číslo 87777


 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Roztáčím Giving Tuesday s Fenixem!

Jana Jordánová
200 Kč

Přeji hodně štěstí a ať se pořádně roztočí GIVING TUESDAY

Marta Pantůčková
500 Kč

Dekuji za organizace. At se dari!

Matej Dusik
400 Kč

Roztáčím GIVING TUESDAY!

Ivana Kovaříková
200 Kč