Nadace Veronica


Regionální a komunitní rozvoj Životní prostředí

Staň se patronem či patronkou hrušně / Daruj patronství jako dárek

Epidemie koronaviru postihla i ovocné školky spolupracující s holandskou nadací Corazón. Kvůli zrušeným objednávkám zůstaly tisíce stromků bez odběratelů a školky je nemohly dále skladovat. Ve spolupráci s holandskou organizací The Tree Party jsme proto v září 2020 jeden kamion hrušní převezli do Česka. Od podzimu 2020 do jara 2021 našlo všech 4600 stromků nový domov v zahradách a sadech i obecních výsadbách po celé Moravě. Za každou zakoupenou sazenici darovala nadace jednu sazenici do obecní výsadby zdarma. O vysazené stromky je třeba dále pečovat a jejich stav sledovat. Připojte se k péči o hrušně a staňte se patronem jedné nebo více hrušní nebo darujte patronství stromu jako dárek a potěšte přírodu i své blízké.

vybíráme od 22.10.2020

Staň se patronem či patronkou hrušně / Daruj patronství jako dárek

V září 2020 jsme zachránili z Holandska 4 600 hrušní, které by jinak skončily ve štěpkovači. Polovina z nich našla nový domov v obecních výsadbách. Staňte se patronem hrušně nebo darujte patronství hrušně jako dárek a potěšte přírodu i své blízké.
83 639 Kč

přispělo

117 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V září 2020 jsme zachránili z Holandska 4 600 hrušní, které by jinak skončily ve štěpkovači. Všechny z nich našly nový domov na zahradách nebo v sadech a v obecních výsadbách od Hostětína až po Pardubice. Podpořte další péči o tyto hrušně v obcích. Darujte patronství hrušně jako dárek a potěšte přírodu i své blízké.

V SOUČASNOSTI JE PŘES DARUJME MOŽNOST POUZE ZAKOUPENÍ DÁRKOVÉHO CERTIFIKÁTU NA PATRONSTVÍ HRUŠNĚ - CERTIFIKÁTY ZASÍLÁME NA E-MAIL. NA ZASLANÝ CERTIFIKÁT SI MŮŽETE PO VYTIŠTĚNÍ DOPLNIT JMÉNO OBDAROVANÉHO.

Kde se vzaly tisíce hrušní na poli u Moravského Krumlova?

Epidemie koronaviru postihla mezi jinými i ovocné školky spolupracující s holandskou nadací Corazón. Kvůli zrušeným objednávkám zůstaly tisíce stromků bez odběratelů a školky je nemohly dále skladovat. Ve spolupráci s holandskou organizací The Tree Party jsme v září 2020 převezli jeden kamion hrušní do Česka. Díky laskavé podpoře Radka a Marie Nedopilových našly stromky dočasné útočiště na poli u Moravského Krumlova.


Chcete podpořit péči o hrušně na venkově a darovat patronství hrušky jako dárek?
Všem zachráněným hrušním se podařilo najít nový domov. Chcete péči o ně podpořit? Chcete někoho obdarovat smysluplným dárkem a věnovat mu patronství stromku? Váš dar v hodnotě 199 korun podpoří péči o jednu zachráněnou hrušeň (kontrola stavu, řez, ochrana před rzí, ochrana před okusem). Obdržíte dárkový certifikát, který zašleme e-mailem. A co je na tom vůbec nejlepší? Po provedení daru se vždy dozvíte, kde přesně se Vámi podpořené hrušně nachází. Všechny hrušně byly vysazeny v obcích na Moravě na volně přístupná místa, můžete tak stromky kdykoliv navštívit a mít z nich radost.

Dárkové certifikáty na vysazení hrušně zasíláme obratem na e-mail po připsání platby. Certifikáty vyřizujeme pro platby provedené kartou nebo okamžitým převodem.

Chcete se sami zapojit do péče o zachráněné hrušně?
Napište nám na nadace@veronica.cz nebo pošlete zprávu na náš Facebook či Instagram.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Rádi jsme darovali na dobrou věc.

Jitka Formanová
1 420 Kč

Osobní odběr sazenic hrušní. Díky a přírodě zdar :)

Lukáš Dubec
2 193 Kč

Hrušky do toho

Petr Pinkas
3 000 Kč

Skvělý! Zachránit kus přírody a ještě si pochutnat na hruškách..

Dagmar Stehlíková

Dobrý den zaplatila jsem kartou z Aur bank a hrušky 16 ks si vyzvednu v úterý nebo středu na Pekařské, děkuji Matušková Anna

Anna Matušková
2 064 Kč

Úhrada za 7 hrusni k sazeni k vyzvednuti dnes nebo zítra v Brne, z toho 2 Konference.

Lenka Řeháková
920 Kč

Foukej, foukej, větříčku, shoď mi jednu hruštičku.
Shoď mi jednu nebo dvě, budou sladké obě dvě.

Radim Bondy

Uhrazeno
Ještě jednou děkuji

Veronika Grulichova
129 Kč

1x odrůda Konference
1x odrůda Sweet Sensation
odběr Hrušky / Moravská Nová Ves

Helena Strážnická
258 Kč

Hrušková radost😍

Dita Szabó