Fosa, o. p. s.


Lidé s postižením Senioři

Darovat kilo je lehčí, než ho shodit!

Jsme ti, kteří pomáhají, aby lidé se znevýhodněním a senioři mohli žít běžným způsobem života v domácím prostředí. Asistujeme seniorům a handicapovaným. Pro Vaši představu o využití finančního daru pro uživatele služeb Fosy: 405,-/ 3 hodiny asistence v domácím prostředí, 675,-/ 5 hodin asistence např. s nákupem potravin, vařením v domácím prostředí, úklidem 1080,-/ celý den / 8 hodin asistence v domácím prostředí s dostatkem času pro péči o hygienu, vařením, úklidem časem na procházku nebo společné popovídání u čaje. Děkujeme Vám za pomoc pro naše klienty. Fosa, o.p.s.

Darovat kilo je lehčí, než ho shodit!

Víte že díky 100,- měsíčně můžete zlepšit život lidem se znevýhodněním? Díky našim dobrovolníkům si mohou například vyřídit lékaře, dostat se do školy, nebo si vyjít na procházku, či rande.
73 300 Kč

přispělo

33 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Dojít si vyřídit úřady. Dostat se do školy. Uvařit si večeři. Vyrazit si na procházku, či rande.
Zdá se vám to jako běžné věci?
Pro člověka se znevýhodněním je to často překážková dráha.
Díky vaší 100,-  měsíčně můžeme zajistit, aby takový člověk mohl trávit čas tak, jako jeho vrstevníci bez znevýhodnění, mohl si vyřídit vše potřebné a dělat co ho baví.
Jako třeba Kryštof a dobrovolník Radim níže. <3


Kromě různých doprovodů a trávení volného času máme pro klienty i projekt Setkávání. V rámci toho náš dobrovolník funguje jako prostředník mezi klienty, kteří by se spolu chtěli sejít, ale třeba neví, jak na to. Často naši dobrovolníci doprovázejí klienty na rande. :)

Klienti jedné z našich služeb - Podpora samostatnosti - jezdí také několikrát ročně na víkendové a týdenní tréninkové nácviky. Na těchto vícedenních nácvicích se klienti učí běžným dovednostem, od vaření, přes nakupování, až k navazování sociálních vazeb. Naši dobrovolníci jezdí na tyto nácviky pravidelně s nimi a protože nejsou sociální pracovníci, mají ke klientům neformální a nenahraditelný přístup. 

Každý pravidelný dárce je pro nás důležitý. Možná se vám zdá, že stovka za měsíc nemůže ničemu pomoci, ale pokud se přidá kapka ke kapce, najednou máme řeku.

S vaší pomocí může Dobrovolnický program plnohodnotně fungovat a tak můžeme pomáhat tam, kde je třeba.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Alespoň trošku.

Luboš Jelínek
405 Kč

Dle dohody s Markem Pokorným. přeji šťastné veselé a necovidové Vánoce.

Klára Hamatová
1 000 Kč

prosím, nikde neuvádět mé jméno. děkuji

Eva Kyšová