Nadace Partnerství


Osvěta a poskytování informací Životní prostředí

Alej svobody '19

Nezapomínejme na své kořeny a oslavme společně třicet let od sametové revoluce. Naše republika potřebuje péči stejně jako česká krajina. Přispějme obojímu vysazením památeční Aleje svobody spojující obce Vestec-Hrnčíře.

vybíráme od 9.10.2019

Alej svobody'19

Nezapomínejme na své kořeny a oslavme společně třicet let od sametové revoluce. Naše republika potřebuje péči stejně jako česká krajina. Podpořte obojí výsadbou Aleje svobody. Darujte symbolických 500 korun za metr aleje nebo 5 tisíc korun na nový strom.
251 000 Kč
vybráno 84 % z 300 000 Kč

přispělo

69 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Vše začalo v Nadaci Partnerství minulý rok. Ke sto rokům Československa jsme vysázeli Alej svobody pod Řípem. Nadšení a energie lidí nás podnítila k dalším cílům, ke zrodu nového projektu Sázíme budoucnost.

Na tradici sázení památeční Aleje svobody navazujeme i tento rok. Tentokrát k oslavě třiceti letům od sametové revoluce, a to v sobotu 9. listopadu 2019 ve Vestci.

Společně vysadíme 132 vzrostlých ovocných stromů (jabloní, třešní a hrušní) v 1060 metrů dlouhé aleji. 

Jak se můžete zapojit?

  • kupte si metr v Aleji svobody za 500 Kč
  • kupte si jeden strom za 5 000 Kč
  • přispějte libovolnou částkou na veřejnou sbírku
  • zaregistrujte se a přijďte sázet s námi,
  • přidejte se svou firmou, obcí či organizací k partnerům celé akce
  • založte s Vaší firmou dárcovstkou výzvu pro své zaměstnance či klienty (např. při příležitosti blížícího se svátku dárcovství - Giving Tuesday: 3/12 2019).
Výtěžek této sbírky bude využit na práce spojené s výsadbou Aleje svobody ve Vestci u Prahy, na zakoupení stromů, výsadbové práce, zalévání a odborný řez stromů. 

Děkujeme, že pomáháte!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Milé dárkyně, milí dárci, obyvatelé a firmy z obcí Vestec a Hrnčíře!

V sobotu 9. 11. 2019 jsme i díky Vám zrealizovali výsadbu Aleje svobody ´19:  1060 metrů, 132 stromů, 400 lidí.
Společným úsilím jsme alejí z jabloní, třešní a slivoní znovuoživili původní polní cestu mezi obcemi Vestec a Hrnčíře. Jak se nám to - i přes nepřízeň počasí -  podařilo, můžete posoudit v krátkém videu.



Byl to zážitek komunitní akce, spojený s netradiční oslavou 30 let od znovunabyté svobody. Díky, že Vestec - Hrnčíře #sazibudoucnost!

Cílové částky pro sbírku na Alej svobody jsme stále nedosáhli, zbývá nám necelých 70 tis Kč - do neděle 17. listopadu 2019 nás můžete podpořit sdílením, nebo darem, pokud jste tak ještě neučinili. 

Děkujeme!

Milé dárkyně, milí dárci, všichni milovníci stromů!

Díky Vaší podpoře máme 4 dny před koncem sbírky vybráno 62 % z cílové částky! Část stromů pořizují obě zapojené obce, část dvě partnerské firmy, zbytek pochází od vás všech - nadšenců a podporovatelů výsadby nové Aleje svobody´19!
Do získání cílové částky nám chybí podpora pro 23 stromů, když počítáme 5 tis Kč za strom. Pomozte nám vysázet celou alej - šiřte tuto zprávu mezi své známé. Nemusíte sázet sami, vlastnoručně, můžete sázet vzdáleně, tak že strom zakoupíte.
Na fotce vidíte, jak vypadá cesta mezi obcemi Vestec a Hrnčíře opuštěně.
Pomozte nám ji osázet! Děkujeme!

Založení projektu

BIOCEV Vestec u Prahy

Petr Solil
5 000 Kč