Nadace Via


Filantropie a dobrovolnictví Lidé s postižením

Dobro-Druzi: Kapka světla

Bojovaly jsme za TMU pro Českou republiku v rámci projektu Zachraňme TMU! V lidském životě je ale světlo občas potřeba. My jsme se rozhodly, že darujeme Kapku světla naší kamarádce Kristýnce a pomůžeme jí tak splnit její sen. A budeme neskutečně vděční, pokud s námi spojíte své síly a pomůžete nám udělat Kristýnce radost novým sportovním vozíkem.

vybíráme od 20.3.2018

Darujte kapku světla Kristýnce i Vy

13 400 Kč
vybráno 13 % z 100 000 Kč

přispělo

16 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Kristýnka je třiadvacetiletá slečna, která je na vozíku od svých deseti let kvůli svalové atrofii. Je součástí týmu Jaguars Praha, florbalového týmu, který tvoří lidé s tělesným postižením. Hra Kristýnku moc baví, dochází na pravidelné tréninky a účastní se ligových soutěží. Přála by si vozík, který ji bude oporou v každém terénu a na který se bude moct spolehnout, když sama cestuje z rodné vesnice do Prahy. Vozík musí být snadno ovládatelný, musí mít dobrou manévrovatelnost a měl by také být dostatečně rychlý pro florbalové zápasy. V neposlední řadě by měl být pohodlný, protože na vozíku tráví Kristýna většinu dne. Favoritem, o kterém sní je tento. Podpořme tedy společně Kristýnku v tom, co dělá a pokusme se jí udělat život zatížený nevyléčitelnou nemocí krásnější.
„Štěstí lze najít i v nejtemnějších obdobích života, pokud si člověk vzpomene na to, že může rozsvítit světlo.“
Joane Rowling


„Je to už tolik let, co jsem se s Kristýnkou poznala. Pamatuji si, že tehdy ještě chodila. Opatrně, krůček po krůčku. Vzpomínám si také, že jsem jí tuším v druhé třídě vodila po zvonění na toaletu. Tak aby už nehrozilo, že do ní někdo ze starších spolužáků na chodbě neomaleně strčí... Hrozně ten čas letí. Dneska je z ní dospělá slečna.

Loni jsme se potkali na Vánočním večírku. A tam mi došlo, jak silná Kristýnka musí být, když i přes to všechno, co jí život naložil dokáže být tak neskutečně pozitivní. Pokaždé, když jí potkám, usmívá se a má na rozdíl ode mě vždycky dobrou náladu.

Tehdy jsem přemýšlela, že ji chci pomoct. Nevěděla jsem jak, jako studentka moc možností nemám. Pak ale přišla nabídka stát se Dobro – druhem a okamžitě jsme měly s kamarádkami jasno. Chtěly jsme pořádat benefiční akce a sbírat korunu ke koruně a mít tak možnost přispět Kristýnce na splnění snu.“


Od ledna pořádáme benefiční akce, na kterých sbíráme korunu ke koruně na nový vozík. Ale protože cena takového vozíku je poměrně vysoká, rozhodly jsme se, že založíme tuto dárcovskou výzvu, abyste nám s dosažením cílové částky mohli pomoci i vy.

Pro Kristýnku: Pája, Věra, Terka, Lucka, 2x Sára, Bára, Shirin, Týna, 2x Eliška

Kampaň Kapka světla na Darujme podporuje Nadace Via, která v rámci programu Dobro-Druzi zprostředkovává mladým lidem zážitek filantropie. Výtěžek kampaně Nadace Via zdvojnásobí do výše 20 000 Kč. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Fandím vám, holky! :)

Adam Rosa
2 000 Kč

Máš to tam,zlato! A chci na zápas!😘😘

Eva Faustusová
1 000 Kč

Týnko, ať slouží :). J+M

Dárce
1 000 Kč