ERGO Aktiv, o.p.s.


Lidé s postižením

Ergo běží (pr)o život!

Nekážeme vodu a nepijeme víno. Jako po našich pacientech vyžadujeme projevené úsilí a směřování ke společnému cíli, tak si ten bič pleteme i na sebe. Rekonvalescenční cesta člověka po úraze je velmi často během na dlouhou trať, vyžaduje obrnění proti nezdarům, aktivní přístup a mnoho trpělivosti. My chceme tenhle běh na dlouhou trať běžet s nimi. Na živo. Při práci, ve studiu, ve volnu. Jsme v tom společně!

vybíráme od 3.5.2017

Ergo běží (pr)o život!

Pojďte do toho s námi!
7 000 Kč
vybráno 100 % z 7 000 Kč

přispělo

10 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Náš tým se dohromady zná poměrně krátce. Je to totiž půl roku, co spolu studujeme navazující studium ergoterapie v Praze. Když jsme se postupně začaly poznávat, pozvolna vylézaly na povrch naše osobní aktivity a ani nás později nepřekvapil objev společného koníčku: je to běh!

16. září 2017 spolu poběžíme štafetu na akci Mattoni Ústí nad Labem Half Marathon 2017. Peněžní výtěžek ze závodu poputuje lidem po poškození mozku v péči neziskové organizace Ergo Aktiv, o.p.s. Můžeme tím lidem s disabilitou umožnit snadnější průběh jejich rehabilitační cesty za znovunabytím jejich soběstačnosti a žití aktivního a plného života.

Vždycky je těžké začít a často je nejnáročnější přemluvit svoji hlavu. Běh může mít nejrůznější příchuť – běh výkonnostní (měřený čas je nemilosrdně spravedlivý pro všechny), běh požitkářský (tzv. antistresový – les, sluníčko, čerstvý vzduch a pozvolný přechod do chůze), každodenní ranní běh na autobus… a čím více způsobů člověk zažije, tím pravděpodobněji ho jednou dožene a pohltí. A každý si může vybrat ten svůj. Ano, takhle vzniká závislost.

Nekážeme vodu a nepijeme víno. Jako po našich pacientech vyžadujeme projevené úsilí a směřování ke společnému cíli, tak si ten bič pleteme i na sebe. Rekonvalescenční cesta člověka po úraze je velmi často během na dlouhou trať, vyžaduje obrnění proti nezdarům, aktivní přístup a mnoho trpělivosti.  My chceme tenhle běh na dlouhou trať běžet s nimi. Na živo. Při práci, ve studiu, ve volnu. Jsme v tom společně :)

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu