Nadace ADRA - adventistická nadace pro pomoc a rozvoj


Lidé s postižením Zdraví

Pomoc pro Vladimíra Mikuláše

Čtyřicetisedmiletý Vladimír od mládí sportoval, stal se instruktorem jógy, masérem, fyzioterapeutem futsalové a fotbalové reprezentace atd. Pohyb a péče o zdraví druhých se mu stala smyslem života. Před čtyřmi lety mu byly diagnostikovány symptomy amyotrofické laterální sklerózy (ALS) - ochrnutí všech svalů v těle postupuje rychle, přičemž psychika zůstává nezasažena; a na nemoc neexistuje lék.

vybíráme od 2.5.2017
835 503 Kč

přispělo

326 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Vláďa z Prahy byl od svých pěti let fotbalistou, od dvanácti karatistou a dráhu profesionálního fotbalisty mu překazilo jen zranění. Stal se proto instruktorem jógy, masérem, fyzioterapeutem futsalové a fotbalové reprezentace, terapeutem tradiční čínské medicíny atd. Pohyb a péče o fyzické i psychické zdraví druhých se mu stalo náplní života. Pro spoustu lidí je to úžasný odborník na svém místě, věrný kamarád, vnímavý přítel, zkušený rádce a především férový chlap. Je ženatý a má dvojčata předškoláky.
 
Po menších problémech s jemnou motorikou v roce 2017 přišel šok. Byly mu diagnostikovány symptomy nevyléčitelné amyotrofické laterální sklerózy (ALS), která způsobuje postupnou neschopnost hýbat všemi svaly v těle, ztrátu řeči, potíže s polykáním a dýcháním… Nakonec zůstává člověk zcela závislý na přístrojích, s plným zachováním smyslových funkcí i mentálních schopností. Na toto onemocnění, které rychle postupuje, neexistuje lék u nás ani v zahraničí.

Vladimír má již značné zdravotní problémy a je trvale připojen na umělou plicní ventilaci, přesto se ale dokáže radovat, když je s rodinou a přáteli, s nimiž se dorozumívá již jen očima, poslouchá audioknihy, sleduje filmy a televizní pořady.
Přátelé Vládi se proto obrátili na naši nadaci s prosbou o pomoc. Rádi by pomohli Mikulášovým natolik, aby rodina neměla existenční problémy a Vláďa měl plnou domácí péči. Manželce v tom musí ale již trvale pomáhat pečovatel. Do rodinných výdajů patří i řada zdravotních pomůcek a předškolní výchova synů.
 
Pomozte Vladimírovi, aby se jeho nejbližší mohli plně soustředit na péči o něj a prožít společně čas, který ještě mají. Sám k tomu v roce 2017 napsal: „S ALS jsem dostal dar hledat způsob, jak toto zatím nevyléčitelné zranění zastavit či zpomalit :).“
 
Své dary můžete Vláďovi a jeho rodině posílat také bankovním převodem na účet veřejné sbírky Nadace ADRA č. 57333375/0300, VS 238. Děkujeme vám. V tom případě se váš dar nezobrazí zde, ale bude dle bankovního výpisu zaúčtován k danému variabilnímu symbolu. 

Nadace ADRA podporuje pana Mikuláše od března 2017; aktualizace informací: leden 2024.

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (4)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.